Windows 11 Joystick Ayarları Nasıl Yapılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kenan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kenan

New member
Windows 11'de joystick (gamepad) ayarlarını yapmakla ilgili biraz kafam karıştı. Xbox kumandası haricinde bir USB joystick kullanıyorum ve bazı oyunlarda düzgün çalışıyor, bazılarında hiç algılanmıyor. Denetim Masası > Aygıtlar ve Yazıcılar kısmında görünüyor ama tuşları test etmek için ayrı bir menüye girmem gerekiyor.

Windows 11'de joystick kalibrasyonu nasıl yapılır? Ayrıca bazı oyunlarda yönler ters çalışıyor, bunu sistem genelinde düzeltebilmenin bir yolu var mı? Steam dışındaki oyunlarda da joystick haritası karışıyor.

Bazı kaynaklarda 'Game Controller Settings' menüsünden kalibrasyon yapılabileceği yazıyor ama Ayarlar uygulamasında bu seçenek görünmüyor. Microsoft neden bu kadar temel bir şeyi gizlemiş anlamıyorum.

Siz joystick ayarlarını nasıl yapıyorsunuz? Windows 11 bu konuda yeterince kullanıcı dostu mu, yoksa hâlâ manuel ayarlara mı mahkûmuz?

Denetim Masası > Aygıtlar ve Yazıcılar > Joystick'e sağ tıkla > Oyun Kumandası Ayarları kısmından kalibrasyon yapılabiliyor.

Xbox kumandaları Plug & Play ama üçüncü parti joystickler için üretici sürücüsü şart. Özellikle Logitech ve Hori modellerinde.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.