Windows 11'de Özel Çözünürlük Ekleme: Nasıl Yapılır?

Enes Bey

New member
Windows 11 kullanıyorum ve monitörümün desteklediği çözünürlükleri aştığımda özel bir çözünürlük eklemek istiyorum. Ancak ekran ayarlarında sadece standart çözünürlükler görünüyor. Oyunlarda ve emülatörlerde farklı çözünürlükler denemek istiyorum.

NVIDIA Denetim Masası’ndan 'Özel Çözünürlük Oluştur' seçeneğini denedim ama bazı ayarlarda hata veriyor. 'Test başarısız oldu' uyarısı alıyorum. Intel veya AMD kullanıcılarının farklı yöntemleri varmış sanırım.

Bazı forumlarda CRU (Custom Resolution Utility) adında bir araç öneriliyor. Bu programla özel çözünürlük eklenebiliyormuş ama yanlış ayar yapılırsa ekran kararması yaşanabileceği söyleniyor.

Siz Windows 11’de özel çözünürlük eklemeyi denediniz mi? En güvenli yöntem sizce hangisi — sürücü kontrol paneli mi yoksa CRU gibi üçüncü parti araçlar mı?

NVIDIA kartlarda özel çözünürlük oluştururken 'Zamanlama Otomatik' yerine 'CVT Reduced Blank' seçeneğini dene. Genelde işe yarıyor.

Intel sürücülerinde 'Ekran > Özel Çözünürlük' kısmı var ama bazı laptoplarda üretici tarafından kapatılmış oluyor.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.