Windows 11 Başka Oturum Açma Nasıl Yapılır?

Enes

Administrator
Yönetici
Selamlar, Windows 11 kullanıyorum ve bilgisayarı birden fazla kişiyle paylaşıyorum. Farklı kullanıcılar için ayrı oturumlar açmak istiyorum ama nereden yapılacağını tam bulamadım. Windows 11’de başka bir kullanıcıyla nasıl oturum açabilirim?

Başka oturum açmak için Başlat menüsündeki profil simgesine tıkla, 'Kullanıcı değiştir' seçeneğini seç. Oradan diğer kullanıcı hesabına geçebilirsin.

Yeni kullanıcı eklemek için Ayarlar > Hesaplar > Aile ve diğer kullanıcılar kısmına gir. Buradan yeni Microsoft veya yerel hesap oluşturabilirsin.

Eğer hesap şifresini hatırlamıyorsan, Microsoft hesabı kullanıyorsan çevrimiçi olarak sıfırlayabilirsin. Yerel hesapsa sadece yönetici sıfırlayabilir.

Kilit ekranında da kullanıcı değişimi yapılabilir. Sağ alt köşedeki kullanıcı simgesine tıklayarak diğer oturuma geçebilirsin.

Yerel hesap oluşturmak istersen internet bağlantısını kesip 'Microsoft hesabım yok' seçeneğini seç. Bu şekilde çevrimdışı kullanıcı oluşturulur.

Birden fazla kullanıcı varsa, 'Ctrl + Alt + Del' tuşlarına basıp 'Kullanıcı değiştir' seçeneğiyle de hızlı geçiş yapılabilir.

Özetle: Başka oturum açmak için Ayarlar > Hesaplar > Diğer Kullanıcılar kısmından hesap ekle, ardından profil simgesinden kullanıcı değiştir.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.