Windows 10 Şeffaf Görev Çubuğu Nasıl Yapılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Enes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Enes

Administrator
Yönetici
Selamlar, ben Enes. Windows 10 görev çubuğunun daha estetik görünmesini istiyorum. Ayarlarda biraz kurcaladım ama görev çubuğunu tam şeffaf yapamadım, sadece biraz bulanık oluyor. İnternette bazı kişiler kayıt defteriyle veya uygulamayla tamamen şeffaf yapılabileceğini söylüyor.

Windows 10 görev çubuğunu tam şeffaf yapmak için hangi yöntemleri kullanabilirim?

Çözüm
Enes, Windows 10’da görev çubuğu varsayılan olarak yarı saydamdır ama tamamen şeffaf yapmak için birkaç yöntem var:

1. Ayarlar üzerinden:
- Ayarlar > Kişiselleştirme > Renkler yolunu izle.
- 'Başlat, görev çubuğu ve işlem merkezi saydamlığını etkinleştir' seçeneğini aç.
- Bu sadece hafif saydamlık verir.

2. Kayıt Defteri (tam şeffaflık):
- Çalıştır’a regedit yaz.
- Şuraya git: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced
- Sağ tık > Yeni > DWORD (32-bit) Değeri oluştur, adını UseOLEDTaskbarTransparency yap.
- Değerini 1 olarak ayarla ve bilgisayarı yeniden başlat.

3. Üçüncü parti araç:
- 'TranslucentTB' uygulamasını Microsoft...
Enes, Windows 10’da görev çubuğu varsayılan olarak yarı saydamdır ama tamamen şeffaf yapmak için birkaç yöntem var:

1. Ayarlar üzerinden:
- Ayarlar > Kişiselleştirme > Renkler yolunu izle.
- 'Başlat, görev çubuğu ve işlem merkezi saydamlığını etkinleştir' seçeneğini aç.
- Bu sadece hafif saydamlık verir.

2. Kayıt Defteri (tam şeffaflık):
- Çalıştır’a regedit yaz.
- Şuraya git: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced
- Sağ tık > Yeni > DWORD (32-bit) Değeri oluştur, adını UseOLEDTaskbarTransparency yap.
- Değerini 1 olarak ayarla ve bilgisayarı yeniden başlat.

3. Üçüncü parti araç:
- 'TranslucentTB' uygulamasını Microsoft Store’dan indir. Bu uygulama ile görev çubuğunu tamamen şeffaf, bulanık ya da renkli hale getirebilirsin.

TranslucentTB en güvenli ve kararlı yöntemdir, çünkü kayıt defteriyle oynamanı gerektirmez.

Çözüm

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.