Windows 10 Açılış Şifresi Değiştirme Yöntemleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Çavuş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Çavuş

New member
Windows 10 oturum açma şifremi değiştirmek istiyorum ama hem Microsoft hesabı hem de PIN bağlı olduğu için biraz karıştı. Şifreyi değiştirdiğimde PIN de etkileniyor mu? Deneyimi olan var mı?

Ben yerel hesap kullanıyorum. Şifreyi ‘netplwiz’ üzerinden değiştirdim, çok kolay. Ancak Microsoft hesabı bağlıysa bu yöntem işe yaramıyor.

PIN aslında çevrimdışı kimlik doğrulama için kullanılıyor. Hesap şifresini değiştirsen bile PIN geçerli kalır. Ama istersen ‘Ayarlar > Hesaplar > Oturum Açma Seçenekleri’nden sıfırlayabilirsin.

Ben şifreyi unuttuğumda ‘Parolanızı mı unuttunuz?’ seçeneğiyle sıfırladım. Microsoft hesabına doğrulama kodu gönderiyor, oradan yenileyebiliyorsun.

PIN bazen oturum açarken hata verebiliyor. Şifreyi değiştirdikten sonra PIN oturumu yeniden yapılandırmak gerekebiliyor.

Eğer cihaz iş yerindeyse (Azure AD bağlı), şifreyi sadece sistem yöneticisi değiştirebilir. Kendi kendine değiştirirsen oturum çakışması olabilir.

Ben PIN’i kaldırıp tekrar ekledim, daha güvenli oldu. Eski PIN bazen cache’lenmiş kalıyor, özellikle domain hesaplarında.

Yerel hesaplar için CMD üzerinden ‘net user kullanıcıadı yenişifre’ komutunu yönetici olarak çalıştırmak işe yarıyor.

Microsoft hesabı şifresini değiştirdikten sonra Outlook ve Store uygulamalarında yeniden giriş yapmak gerekiyor. Bunu unutmamak lazım.

PIN ve parola birbirinden bağımsız ama PIN de Microsoft Hello bileşenine bağlı. Hello bozulursa PIN oturumu da etkilenebiliyor.

Şifre değişikliğinden sonra BitLocker kilidi isteyenler olmuştu. Eğer sürücün şifreliyse anahtarını yedeklemeden değişiklik yapma.

Ben iki adımlı doğrulama açıkken şifre değiştirdim, herhangi bir sorun olmadı. Sadece Microsoft Authenticator uygulamasında yeniden giriş istedi.

Eğer şifre değişikliğinden sonra oturum açamıyorsan, internet bağlantısını kesip PIN ile giriş yapmayı dene. Bazen hesap senkronizasyonu gecikiyor.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.