Windows 10 Activation CMD Komutları: Deneyimler ve Sorunlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Xanadu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Xanadu

New member
Windows 10’u komut istemi (CMD) üzerinden etkinleştirmeyi denedim ama bazı komutlar işe yaramıyor. ‘slmgr.vbs /ato’ ve ‘slmgr.vbs /ipk’ komutlarını kullandım, yine de etkinleşmedi. Bu konuda tecrübesi olan var mı?

‘slmgr.vbs /ipk <anahtar>’ komutundan sonra ‘slmgr.vbs /ato’ komutunu çalıştırmak doğru sıra. Ancak KMS sunucusu yanıt vermiyorsa 0xC004F074 hatası alırsın. Sunucu adresini manuel eklemek için ‘slmgr /skms <sunucu_adı>’ kullanabilirsin.

CMD’yi yönetici olarak çalıştırmak önemli. Aksi halde komutlar hata verir. Ayrıca bazı anahtarlar sadece belirli sürümlerle uyumlu, örneğin Pro ve Enterprise farklıdır.

Benim sistemimde ‘slmgr /ato’ çalışmadı, ama ‘slui 4’ ile telefon üzerinden etkinleştirme yaptım. CMD her zaman işe yaramıyor.

Eğer Volume lisansı değilse, KMS komutları çalışmaz. Retail lisanslar için doğrudan Microsoft etkinleştirme sunucularını kullanmak gerekir.

Bazı kullanıcılar CMD’de ‘Error: 0xC004F050’ alıyor. Bu, anahtarın geçersiz veya sürümle uyuşmadığı anlamına gelir. Anahtarın sürümünü kontrol et.

Ben PowerShell üzerinden denedim, aynı komutlar orada da çalışıyor. Yönetici olarak açtığında fark etmiyor ama bazen daha hızlı yanıt veriyor.

KMS sunucusu olarak ‘kms8.msguides.com’ gibi örnekler internette dolaşıyor ama bunlar genellikle geçici. Lisans doğrulama uzun vadeli olmuyor.

‘slmgr /dlv’ komutuyla lisans durumunu kontrol edebilirsin. Hangi sürüm ve aktivasyon türü olduğunu ayrıntılı gösterir.

Ben ‘slmgr /rearm’ komutunu kullanarak deneme süresini sıfırlamıştım. Kalıcı çözüm değil ama etkinleştirme hatasıyla uğraşırken işe yarıyor.

Etkinleştirme sorunlarının bir kısmı sistem saati farklı olduğunda çıkıyor. CMD’de ‘w32tm /resync’ komutuyla zamanı senkronize et.

CMD komutlarıyla etkinleştirme yapmadan önce antivirüs veya güvenlik duvarını kapatmak gerekebiliyor. Bazı KMS bağlantılarını engelliyor.

KMS ile etkinleştirme yaptıysan 180 gün sonra yeniden etkinleştirme gerekir. ‘slmgr /xpr’ komutuyla geçerlilik süresini görebilirsin.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.