Windows 11 Kullanıcı Adı Değiştirme: Hangi Yöntem Daha Güvenli?

Enes Bey

New member
Windows 11'de kullanıcı adını değiştirmek istedim ama beklediğim kadar basit çıkmadı. Microsoft hesabı kullandığım için, sadece çevrimiçi profil adını değiştiriyor. Ancak kullanıcı klasörünün adı (C:\Kullanıcılar\EskiAd) aynı kalıyor.

Yerel hesap kullananlarda bu işlem biraz daha kolaymış ama Microsoft hesabı bağlı olanlarda karışık bir süreç. Bazı rehberlerde kullanıcı klasörünü yeniden adlandırmak için kayıt defteri düzenlemeleri veya yeni kullanıcı oluşturma yöntemi öneriliyor. Ancak yanlış yapılırsa sistem bozulabiliyormuş.

Ayrıca 'netplwiz' komutuyla kullanıcı adını değiştirmek mümkün ama bu da klasör adını etkilemiyor. Benim amacım hem oturum adını hem de klasör adını değiştirmekti.

Siz Windows 11'de kullanıcı adını değiştirdiniz mi? Microsoft hesabı mı, yerel hesap mı kullanıyorsunuz? Klasör adını değiştirmek için güvenli bir yöntem var mı?

Yerel hesaba geçip yeni kullanıcı oluşturmak en güvenli yöntem. Registry düzenlemesi sistem kararlılığını bozabilir.

netplwiz yöntemiyle oturum adını değiştiriyorum ama klasör ismini hiç ellemedim. Hatalı değişim login hatasına yol açabilir.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.