Windows 11 Şifre Değiştirme: Hangi Hesapla Daha Kolay?

Enes Bey

New member
Windows 11 kullanıyorum ve giriş şifremi değiştirmek istiyorum. Ancak Microsoft hesabıyla oturum açtığım için doğrudan bilgisayar üzerinden değiştiremiyorum. Ayarlar > Hesaplar > Giriş Seçenekleri kısmından denedim, şifre yerine 'Microsoft hesabınız üzerinden değiştirin' uyarısı çıkıyor.

Yerel hesapta bu işlem kolay ama Microsoft hesabında yönlendirme tarayıcıya yapılıyor. Ayrıca bazen internet bağlantısı yokken oturum açarken eski şifreyle giriş yapamıyorum. Bu durum çok sinir bozucu.

Bazı kullanıcılar PIN veya resimli parola gibi alternatif giriş yöntemlerini tercih ediyor ama ben klasik parola kullanmak istiyorum. Hem güvenli hem de pratik bir çözüm arıyorum.

Siz Windows 11’de şifre değişikliğini nasıl yapıyorsunuz? Microsoft hesabı üzerinden yapmak mı yoksa yerel hesaba geçmek mi daha mantıklı?

Ben PIN kullanıyorum. Şifreyi nadiren değiştiriyorum çünkü Microsoft hesabı senkronize olduğunda bazen gecikiyor.

Tarayıcıdan değişiklik yaptıktan sonra bilgisayarda oturumu kapatıp tekrar açmak gerekiyor, yoksa yeni şifre algılanmıyor.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.