Windows 11 Tarih Formatı Değiştirme: Nasıl Yapılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kenan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kenan

New member
Windows 11 kullanıyorum ve tarih biçimi sürekli ABD formatında (ay/gün/yıl) görünüyor. Ayarlar > Saat ve Dil > Dil ve Bölge kısmından Türkiye’yi seçtim ama bazı uygulamalarda hâlâ yanlış gösteriyor. Özellikle Dosya Gezgini ve görev çubuğundaki tarih farklı biçimlerde oluyor.

Denetim Masası > Bölge ayarlarından biçimi değiştirdim, kısa tarihi 'gg.AA.yyyy' olarak ayarladım ama bazı programlar yine 'MM/DD/YYYY' şeklinde gösteriyor. Bu neden oluyor anlamadım. Sanırım uygulamaların kendi bölge ayarları devreye giriyor.

Ayrıca Excel gibi uygulamalarda da tarih biçimi kafa karıştırıcı hale geliyor. Farklı formatlar arasında geçiş yapmak veri kaymasına bile yol açabiliyor.

Siz Windows 11’de tarih formatını nasıl ayarladınız? Sistem genelinde tek tip hale getirmek mümkün mü?

Denetim Masası’ndan yapılan değişiklikler genelde daha kalıcı olur. 'Biçim' sekmesinden hem kısa hem uzun tarihi düzenlemelisin.

Bazı ABD kaynaklı uygulamalar Windows’un değil, kendi tarih biçimini kullanıyor. Özellikle tarayıcı tabanlılarda bu normal.

Görev çubuğundaki tarih biçimini değiştirmek için Saat Ayarları > Ek saatler kısmındaki dil bölgesini de güncellemek gerek.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.