Windows 11 Pro vs Home: Hangisi Gerçekten Daha İyi?

Pro sürümünü tercih ettim çünkü BitLocker benim için önemliydi. Laptop çalınsa bile veriler şifreli kalıyor. Ayrıca Pro sürümü domain’e katılabiliyor, bu iş ortamlarında avantaj.

Home sürümü bazı Windows özelliklerini (örneğin Hyper-V, Group Policy Editor) desteklemiyor. Sanal makine kurmayı düşünüyorsan Pro şart.

Ben Pro’ya geçtim ama fark hissetmedim. Ev kullanıcıları için Home fazlasıyla yeterli. Sadece şirket ağına bağlanacaksan Pro gerekiyor.

Pro’nun güvenlik özellikleri Home’dan daha güçlü. Windows Information Protection (WIP), BitLocker ve Assigned Access gibi özellikler var. Ama bunlar genelde kurumsal kullanıcılar için.

Home sürümünde bazı grup ilkesi ayarlarını manuel olarak registry’den değiştirebiliyorsun. Yani ufak tefek farkları aşmak mümkün.

Pro sürümü Remote Desktop Server olarak kullanılabiliyor. Home sadece bağlanmaya izin verir, barındıramaz. Bu farkı bilmeyen çok kişi var.

Home’da güncelleme erteleme ve bazı ağ politikaları yok. Pro’da güncelleme kontrolü daha esnek. Özellikle büyük dosya indirenler için bu faydalı.

Pro sürümünde sanal masaüstü yönetimi biraz daha gelişmiş. Ayrıca kurumsal VPN profillerini kolayca ekleyebiliyorsun. Evde fark edilmiyor ama işte kullanışlı.

Home sürümünde TPM zorunluluğu aynı, yani güvenlik farkı donanım tarafında değil yazılım tarafında. Günlük kullanıcılar için gereksiz masraf olabilir.

Ben Home’dan Pro’ya geçtim çünkü uzak masaüstü bağlantısı kurmam gerekiyordu. Eğer bu tür yönetim araçlarını kullanmayacaksan fark yok.

Kısaca: Home = Ev kullanıcıları için basit ve yeterli. Pro = İş veya ileri seviye kullanıcılar için kontrol ve güvenlik avantajı. Performans farkı yok.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.