Windows 11 “Öğenin Konumu Bulunamadı” Hatası ve Çözümü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kenan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kenan

New member
Windows 11 kullanıyorum ve bazen dosya silerken ya da taşırken 'Öğenin konumunu doğrulayıp yeniden deneyin' hatası çıkıyor. Dosya masaüstünde veya D sürücüsünde olsa bile sistem sanki dosya yokmuş gibi davranıyor. Dosyayı açamıyor, taşıyamıyor veya silemiyor.

Komik olan şu: Dosya gözüküyor ama erişilemiyor. Yeniden başlatınca bazen kayboluyor, bazen kalıyor. Özellikle dış disk veya USB belleklerde bu hata sık çıkıyor. Dosyanın yolu geçersizleşmiş olabilir diye düşündüm ama tam emin değilim.

Bazı forumlarda bu hatanın Windows Gezgini’nin (explorer.exe) önbelleğinden kaynaklandığı, bazen de dosya sisteminde izin bozulması nedeniyle oluştuğu yazıyor. Komut satırında chkdsk veya sfc /scannow komutlarını öneriyorlar.

Siz de bu hatayı yaşadınız mı? Gerçekten dosya sisteminden mi kaynaklanıyor yoksa Windows 11’in geçici bir bug’ı mı? Kalıcı çözüm bulan var mı?

Bu hata genelde dosya önbelleği bozulduğunda olur. Explorer.exe’yi yeniden başlatmak veya geçici dosyaları temizlemek işe yarıyor.

chkdsk komutunu çalıştırmak çoğu zaman sorunu çözüyor. Özellikle USB disklerde dosya sistemi bozulunca bu hata beliriyor.

Ben bu hatayı OneDrive senkronizasyonu sırasında almıştım. Dosya bulutta kilitli kalıyor, senkronu durdurunca düzeliyor.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.