Windows 11 25H2 Yerel Kurulum: İnternetsiz Kurulum Nasıl Yapılır?

Kenan

New member
Selamlar, Windows 11 25H2’yi sıfırdan kurmak istiyorum ama Microsoft’un çevrimiçi hesap zorunluluğu canımı sıkıyor. Kurulum sırasında internete bağlanmadan yerel hesapla kurulumu yapmak mümkün mü? Eskiden Shift + F10 ile bypass yapılabiliyordu ama yeni sürümlerde işe yaramıyor. İnternetsiz (offline) kurulum yapmanın güvenli ve güncel bir yolu var mı?

Evet, 25H2 sürümünde Microsoft çevrimiçi hesap zorunluluğunu daha da sıkılaştırdı ama hâlâ yerel kurulum mümkün. Kurulum ekranında Shift + F10 tuşlarına basıp komut satırına şunu yaz:
Kod:
oobe\bypassnro
Sistem yeniden başlar, sonra 'İnternet bağlantısı yok' seçeneği çıkar. Bu şekilde yerel hesapla kurulumu tamamlayabilirsin.

Ben kurulum medyasını hazırlarken Rufus’un yeni sürümünü kullandım. Orada 'Microsoft hesabı gereksinimini kaldır' seçeneği var. Bu sayede internet kapalı olsa bile doğrudan yerel hesapla kuruluyor.

Shift + F10 yöntemi bazı laptop modellerinde çalışmıyor çünkü üreticiler BIOS seviyesinde tuş kombinasyonunu engellemiş. Rufus yöntemi daha garanti.

Ben Media Creation Tool ile ISO indirip USB’ye yazdırdım, sonra ethernet kablosunu çıkardım. Wi-Fi ayar ekranına geldiğinde 'Geri' tuşuna basıp tekrar ilerlediğinde yerel hesap seçeneği belirdi.

Offline kurulum yaparken dikkat etmen gereken şey TPM ve Secure Boot ayarlarının açık olması. Yoksa Windows 11 kurulumu başlamıyor, hatta bazı sürümlerde bypass da engellenmiş.

Rufus 4.5 ve sonrası sürümlerinde üç bypass seçeneği var: TPM, RAM ve Microsoft hesabı. Hepsini aktif edersen tam offline kurulum mümkün oluyor.

Ben 'OOBE\BYPASSNRO' komutunu kullandım, sorunsuz çalıştı. Ancak bazı kullanıcılar 'oobe\bypassnro' komutunu yanlış yazarak hata alıyor. Büyük/küçük harf fark etmiyor ama dizin ismi doğru olmalı.

Offline kurulumda internete hiç bağlanmamak önemli. Çünkü bağlandığında sistem seni zorunlu olarak Microsoft hesabı ekranına yönlendiriyor, geri dönüş olmuyor.

Bazı OEM laptoplarda (örneğin HP, Dell) Microsoft hesabı bypass edilse bile kurulum sonrası OneDrive otomatik aktifleşiyor. İlk oturumda 'OneDrive oturumunu kapat' seçeneğini unutma.

Kurulum medyasını NTlite ile düzenleyip OOBE adımlarını tamamen kaldırmak da mümkün ama bu ileri seviye kullanıcılar için. Rufus yöntemi daha basit.

Offline kurulum yaptıktan sonra Microsoft hesabı eklemek istersen Ayarlar > Hesaplar kısmından manuel ekleme yapabiliyorsun, yani kalıcı bir kısıtlama yok.

Ben Insider sürümünden 25H2’ye geçerken interneti açık tuttum ama 'Domain hesabı' seçeneğiyle yerel hesap kurdum. Bu da bir çeşit dolaylı bypass yöntemi.

OOBE\BYPASSNRO yöntemi çalışmazsa, ağ sürücülerini kurulum medyasından geçici olarak silmeyi deneyebilirsin. Böylece sistem internet bağlantısı kuramaz ve yerel hesap ekranına geçer.

Rufus yöntemi bence en risksiz olanı. Çünkü kurulum dosyalarını doğrudan değiştiriyor, komut girmekle uğraşmıyorsun. 25H2’de test ettim, gayet sorunsuz.

Microsoft’un bu kısıtlamayı sürekli güçlendirmesi saçma. Yerel hesapla kurulum yapmak kullanıcı tercihi olmalı. 25H2 sürümünde de hala küçük açıklar bırakmaları ilginç.

Ben sanal makinede kurulum yaparken internet bağlantısını tamamen devre dışı bıraktım. VirtualBox ağ bağdaştırıcısını kaldırınca direkt yerel hesap ekranı geldi. Fiziksel sistemde de işe yarar.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.