Windows 10 Kurulum: İnternetsiz ve Microsoft Hesabı Olmadan

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Murşi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Murşi

New member
Selam millet, ben Murşi. Yeni SSD’ye Windows 10 kurmak istiyorum ama internet bağlantım yok. Kurulum sırasında Microsoft hesabı istiyor ve internetsiz devam etme seçeneği çıkmadı. Eskiden yerel hesap oluşturabiliyordum. Şimdi internetsiz kurulum yapmak için ne yapmak gerekiyor?

Çözüm
Kurulum sırasında internet bağlantısı ekranına geldiğinde, Shift + F10 tuşlarına basarak Komut İstemi aç. Sonra şu komutu gir: OOBE\BYPASSNRO. Bilgisayar yeniden başlar ve internetsiz kurulum seçeneği görünür. Bu şekilde yerel hesapla devam edebilirsin.
Kurulum sırasında internet bağlantısı ekranına geldiğinde, Shift + F10 tuşlarına basarak Komut İstemi aç. Sonra şu komutu gir: OOBE\BYPASSNRO. Bilgisayar yeniden başlar ve internetsiz kurulum seçeneği görünür. Bu şekilde yerel hesapla devam edebilirsin.

Çözüm
Ben de aynı durumla karşılaştım. Ethernet kablosunu çıkardım, Wi-Fi bağlantısını atladım. Kurulum internete bağlanamayınca 'İnternetim yok' seçeneği çıktı.

Microsoft son sürümlerde internetsiz kurulumu gizliyor ama ISO’yu Rufus’la hazırlarsan ‘Microsoft hesabı gereksinimini kaldır’ seçeneği var. Onu işaretle, direkt yerel hesap açılır.

Bazı laptoplarda BIOS’ta Wi-Fi otomatik aktif oluyor. Kurulumdan önce BIOS’tan kablosuz kartı geçici olarak devre dışı bırakırsan internetsiz seçenek direkt açılır.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.