Windows 11 0xC00D5212 Video Hatası: Video Oynatıcı Çalışmıyor

Çavuş

New member
Selamlar, Windows 11 kullanıyorum ve bazı videoları açmaya çalıştığımda '0xC00D5212' hatası alıyorum. Filmler ve TV uygulamasında çıkıyor, VLC bazen oynatıyor bazen o da hata veriyor. Tüm codec’leri güncelledim ama işe yaramadı. Ekran kartı sürücüsünü de yeniden yükledim. Bu hata tam olarak ne anlama geliyor ve nasıl düzeltebilirim?

Çözüm
0xC00D5212 hatası genellikle bozuk veya eksik video codec’lerinden kaynaklanır. Windows’un dahili Media Foundation çerçevesi videoyu işleyemediğinde bu hata çıkar. Çözüm olarak 'K-Lite Codec Pack' veya 'HEVC Video Extensions' yüklemeyi dene.
0xC00D5212 hatası genellikle bozuk veya eksik video codec’lerinden kaynaklanır. Windows’un dahili Media Foundation çerçevesi videoyu işleyemediğinde bu hata çıkar. Çözüm olarak 'K-Lite Codec Pack' veya 'HEVC Video Extensions' yüklemeyi dene.

Çözüm
Ben bu hatayı genelde MKV dosyalarında alıyordum. Filmler ve TV uygulaması MKV’yi düzgün desteklemiyor. VLC veya PotPlayer gibi harici oynatıcılar bu sorunu yaşamaz.

Ekran kartı sürücüsüyle de ilgili olabilir. Özellikle NVIDIA sürücülerinin eski versiyonlarında video hızlandırma (DXVA) hatası bu koda neden oluyor. DDU ile kaldırıp temiz kurulum yap.

Media Player veya Groove gibi uygulamalar bu hatayı sık veriyor çünkü sistem codec kütüphanesine bağlı çalışıyor. VLC kullanıyorsan ayarlardan 'Donanım hızlandırmayı devre dışı bırak' seçeneğini dene.

Bazı durumlarda bozuk Windows bileşenleri de sebep olabilir. PowerShell’de şu komutları çalıştır:
Kod:
sfc /scannow
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Aygıt Yöneticisi’nde görüntü sürücüsünü kaldırıp 'Donanım değişikliklerini tara' dersen Windows kendi varsayılan sürücüsünü yükler. Bu bazen özel sürücü hatalarını ortadan kaldırıyor.

Son çare olarak, Filmler ve TV uygulamasını sıfırla:
Ayarlar > Uygulamalar > Yüklü uygulamalar > Filmler ve TV > Gelişmiş seçenekler > Sıfırla. Bu işlem genelde işe yarıyor.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.