Windows 11 Mavi Ekran Hatası Alıyorum: Nasıl Düzeltilir?

TechGuru

Well-known member
Selam arkadaşlar, son birkaç gündür bilgisayarım Windows 11 açılırken veya bir şey indirirken aniden mavi ekran veriyor. Hata kodu bazen değişiyor (örneğin ‘MEMORY_MANAGEMENT’ ya da ‘IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL’). Bilgisayarımda son zamanlarda büyük bir değişiklik yapmadım ama birkaç Windows güncellemesi geldi.

Sürücüleri güncelledim, virüs taraması yaptım ama yine de aynı sorun devam ediyor. Özellikle oyun oynarken ya da Chrome’da video izlerken daha sık oluyor.

Bu mavi ekran hatasının kalıcı çözümü nedir? RAM’den mi, sürücülerden mi yoksa Windows’un kendisinden mi kaynaklanıyor olabilir? Yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim.

Çözüm
Bende de Windows 11 23H2 sonrası ‘MEMORY_MANAGEMENT’ hatası oluşmuştu. BIOS’u güncelledikten sonra düzeldi. Özellikle RAM zamanlamalarını kontrol etmeni öneririm.
Bu hatalar genelde RAM veya sürücü çatışmalarından kaynaklanır. RAM’i test etmek için Windows Bellek Tanılama aracını çalıştırmayı dene. Ayrıca, son yüklenen güncellemeleri kaldırarak test et.

‘IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL’ hatası genelde donanım sürücüsü çatışmasıdır. Aygıt Yöneticisi’nden sarı ünlem olan donanım var mı kontrol et. Gerekirse chipset sürücülerini üretici sitesinden indir.

Mavi ekran genelde sistem dosyalarından da kaynaklanabilir. Komut İstemi’ni yönetici olarak açıp ‘sfc /scannow’ ve ardından ‘DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth’ komutlarını çalıştır.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.