Windows 11 0xc004f050 Hatası Nasıl Çözülür?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Türk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Türk

New member
Yeni kurduğum Windows 11'i etkinleştirmeye çalışırken 0xc004f050 hata kodunu alıyorum. Ürün anahtarını doğru girmeme rağmen etkinleştirme gerçekleşmiyor. Bu hatayı daha önce çözen var mı?

Çözüm
0xc004f050 hatası genellikle geçersiz ya da uyumsuz ürün anahtarı nedeniyle oluşur. Şu adımları deneyebilirsin:

1. Ayarlar > Sistem > Etkinleştirme > Ürün anahtarı değiştir yolunu izle.
2. Sahip olduğun anahtarın Windows 11 ile uyumlu olduğundan emin ol (örneğin, Windows 10 Home anahtarı Windows 11 Pro’da çalışmaz).
3. Komut istemini yönetici olarak çalıştır ve şunu yaz:
Kod:
slmgr /ipk XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX
slmgr /ato
Bu komutlar anahtarı manuel olarak yükler ve etkinleştirme işlemini başlatır.

Sorun devam ederse Microsoft destek hattını arayarak telefonla etkinleştirme seçeneğini kullanabilirsin.
0xc004f050 hatası genellikle geçersiz ya da uyumsuz ürün anahtarı nedeniyle oluşur. Şu adımları deneyebilirsin:

1. Ayarlar > Sistem > Etkinleştirme > Ürün anahtarı değiştir yolunu izle.
2. Sahip olduğun anahtarın Windows 11 ile uyumlu olduğundan emin ol (örneğin, Windows 10 Home anahtarı Windows 11 Pro’da çalışmaz).
3. Komut istemini yönetici olarak çalıştır ve şunu yaz:
Kod:
slmgr /ipk XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX
slmgr /ato
Bu komutlar anahtarı manuel olarak yükler ve etkinleştirme işlemini başlatır.

Sorun devam ederse Microsoft destek hattını arayarak telefonla etkinleştirme seçeneğini kullanabilirsin.

Çözüm
Windows 11’e geçerken format attıysan, eski dijital lisansın otomatik tanınmıyor olabilir. Aynı Microsoft hesabıyla oturum açtığında dijital lisans eşleşmesi yapılıyor.

'Windows 11 0xc004f050 Hatası Nasıl Çözülür?' was merged into this thread.
Windows 11’i etkinleştirmeye çalışırken 0xc004f050 hatası alıyorum. 'Girdiğiniz ürün anahtarı bu Windows sürümünde çalışmıyor' şeklinde bir uyarı çıkıyor. Anahtarımı daha önce Windows 10’da kullanmıştım, orada sorunsuz çalışıyordu. Ancak 11’e geçince etkinleştirme başarısız oldu.

CMD üzerinden slmgr /ipk ve slmgr /ato komutlarını da denedim, sonuç aynı. Hata kodu hep 0xc004f050 olarak görünüyor. Bazı yerlerde bu hatanın sürüm uyuşmazlığından kaynaklandığı yazıyor. Benim anahtarım Windows 10 Pro, ama Windows 11 Home kurulmuş olabilir mi bilmiyorum.

Ayrıca Microsoft hesabıma bağlı dijital lisansım da var. Belki bu yüzden anahtar çakışıyor olabilir mi?

Bu hatayı çözmek için ne yapmam gerekiyor? Sürümü değiştirsem mi, yoksa Microsoft desteğiyle mi iletişime geçmeliyim?

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.