Windows 10 Format Atma Nasıl Yapılır? Adım Adım Deneyimler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Casper
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Casper

New member
Windows 10 format atma işlemi bazen zor görünebilir, özellikle daha önce hiç yapılmadıysa. Bu tartışmada kendi format atma deneyimlerinizi, kullandığınız yöntemleri (USB ile kurulum, sıfırlama, BIOS üzerinden başlatma vb.) ve karşılaştığınız sorunları paylaşmanızı istiyorum.

Ben şahsen genellikle Rufus ile bir USB bellek hazırlayıp, Microsoft'un resmi ISO dosyasını kullanarak temiz kurulum yapıyorum. Ancak BIOS ayarlarına girerken bazen UEFI/Legacy karışıklığı yaşayabiliyorum. TPM ve Secure Boot ayarlarını da es geçmemek lazım.

Siz hangi yöntemi tercih ediyorsunuz? Windows 10 sıfırlama mı yoksa doğrudan format mı daha mantıklı sizce?

Hadi bu süreci birlikte tartışalım!

USB ile temiz kurulum en sağlıklısı. ISO dosyasını Microsoft’tan indirip Rufus ile yazdırıyorum. Kurulumdan sonra sürücüler otomatik geliyor zaten.

TPM ve Secure Boot kapalıyken format attım, ama bazı güncellemeler hata verdi. Sonradan BIOS’a girip aktif hale getirdim.

Sıfırlama bana hep eksik geliyor. Temiz kurulumla sistem daha stabil çalışıyor. Disk bölümlendirmeye de dikkat etmek lazım.

Ben Media Creation Tool kullanıyorum. USB’yi otomatik hazırlıyor. BIOS’ta boot sırasını değiştirince direkt kuruluma geçiyor.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.