Windows 11 0xc00000e Hatası Nasıl Çözülür?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cihan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cihan

New member
Bilgisayarı açarken '0xc00000e' hata koduyla karşılaşıyorum. Windows başlatılamıyor diyor. BIOS ayarlarına girdim ama bir şey çözemedim. Bu hatayı nasıl düzeltebilirim?

Çözüm
Bu hata genellikle BCD (Boot Configuration Data) bozulduğunda görülür. Çözüm için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. Windows 11 kurulum USB’si ile bilgisayarı başlat.
2. ‘Bilgisayarınızı onarın’ > ‘Komut İstemi’ seçeneğini seç.
3. Aşağıdaki komutları sırayla gir:
Kod:
bootrec /scanos
bootrec /fixmbr
bootrec /fixboot
bootrec /rebuildbcd
4. İşlem tamamlandıktan sonra sistemi yeniden başlat.

Bu adımlar BCD dosyasını yeniden oluşturur ve genellikle 0xc00000e hatasını çözer.
Bu hata genellikle BCD (Boot Configuration Data) bozulduğunda görülür. Çözüm için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. Windows 11 kurulum USB’si ile bilgisayarı başlat.
2. ‘Bilgisayarınızı onarın’ > ‘Komut İstemi’ seçeneğini seç.
3. Aşağıdaki komutları sırayla gir:
Kod:
bootrec /scanos
bootrec /fixmbr
bootrec /fixboot
bootrec /rebuildbcd
4. İşlem tamamlandıktan sonra sistemi yeniden başlat.

Bu adımlar BCD dosyasını yeniden oluşturur ve genellikle 0xc00000e hatasını çözer.

Çözüm
'Windows 11 0xc00000e Hatası Nasıl Çözülür?' was merged into this thread.
Windows 11 bilgisayarım açılırken '0xc00000e – Your PC needs to be repaired' hatası alıyorum. Bilgisayar normal şekilde açılmıyor ve kurtarma ekranına düşüyor. Sistem geri yükleme noktası da bulunamadı. BIOS’tan diskleri kontrol ettim, SSD tanınıyor ama Windows başlatılamıyor.

USB üzerinden onarım yapmayı denedim ama 'Otomatik onarım başarısız' mesajı çıktı. bootrec /fixmbr, bootrec /fixboot, bootrec /rebuildbcd komutlarını denedim, bazıları erişim hatası verdi. Sanırım önyükleme bölümü bozuldu.

Bazen BIOS ayarları sıfırlandığında disk yapılandırması değişiyor, bu da hataya neden olabiliyormuş. Sistemimde UEFI + GPT kullanıyorum.

Bu hatayı kalıcı olarak çözmenin bir yolu var mı? Windows’u yeniden yüklemeden önyükleme bölümünü onarabilir miyim?

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.