Windows 10 Uyku Modu Neden Yok ve Nasıl Geri Getirilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emre
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emre

New member
Selamlar, ben Emre. Bilgisayarımda normalde 'Başlat > Güç' menüsünde Uyku seçeneği vardı ama son zamanlarda kayboldu. Yeniden başlat ve kapat var, ama uyku modu tamamen yok oldu. Denetim Masası’nda da bulamadım.

Windows 10’da uyku modu neden kaybolur ve geri getirmek için ne yapabilirim?

Çözüm
Emre, Windows 10’da uyku modunun görünmemesinin birkaç nedeni olabilir. Adım adım çözüm:

1. Güç seçeneklerini kontrol et:
- Denetim Masası > Donanım ve Ses > Güç Seçenekleri > 'Plan ayarlarını değiştir' > 'Gelişmiş güç ayarlarını değiştir'.
- 'Uyku' başlığının altında sürelerin tanımlı olduğundan emin ol.

2. Uyku seçeneğini yeniden ekle:
- CMD’yi yönetici olarak aç ve şu komutu yaz:
Kod:
     powercfg -restoredefaultschemes
- Ardından Denetim Masası > Güç Düğmelerinin Yapacaklarını Seç > 'Şu anda kullanılamayan ayarları değiştir' > 'Uyku' kutusunu işaretle.

3. Ekran kartı sürücüsünü güncelle:
- Uyku modu genelde GPU sürücüsüyle ilişkilidir. Özellikle NVIDIA/AMD sürücüleri bozuksa seçenek...
Emre, Windows 10’da uyku modunun görünmemesinin birkaç nedeni olabilir. Adım adım çözüm:

1. Güç seçeneklerini kontrol et:
- Denetim Masası > Donanım ve Ses > Güç Seçenekleri > 'Plan ayarlarını değiştir' > 'Gelişmiş güç ayarlarını değiştir'.
- 'Uyku' başlığının altında sürelerin tanımlı olduğundan emin ol.

2. Uyku seçeneğini yeniden ekle:
- CMD’yi yönetici olarak aç ve şu komutu yaz:
Kod:
     powercfg -restoredefaultschemes
- Ardından Denetim Masası > Güç Düğmelerinin Yapacaklarını Seç > 'Şu anda kullanılamayan ayarları değiştir' > 'Uyku' kutusunu işaretle.

3. Ekran kartı sürücüsünü güncelle:
- Uyku modu genelde GPU sürücüsüyle ilişkilidir. Özellikle NVIDIA/AMD sürücüleri bozuksa seçenek kaybolur.

4. BIOS ayarlarını kontrol et:
- BIOS’ta 'S3 Sleep State' (Suspend to RAM) devre dışıysa, Windows’ta görünmez. Etkinleştir ve kaydet.

Bu adımlar genelde kaybolan uyku modunu geri getirir.

Çözüm