Windows 10 Çöp Kutusu Neden Görünmüyor? Nasıl Geri Getirilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Murşi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Murşi

New member
Selam millet, ben Murşi. Bugün fark ettim ki masaüstümdeki çöp kutusu simgesi yok olmuş. Sağ tıklayıp yenile dedim, görünmüyor. Arama kısmına 'Çöp Kutusu' yazdım ama oradan da erişemiyorum. Sanırım yanlışlıkla gizledim ama nereden geri getireceğimi bulamadım.

Windows 10'da çöp kutusu simgesi neden kaybolur, nasıl geri getirilir? Sizin başınıza geldi mi?

Murşi, çöp kutusunu masaüstüne geri getirmek için şu adımları izle:
Ayarlar > Kişiselleştirme > Temalar > Masaüstü simge ayarları > 'Çöp Kutusu' kutucuğunu işaretle. Sonra uygula deyip çık. Anında geri gelir.

Aynı şeyi yaşadım. Bilgisayarım simgesiyle birlikte kaybolmuştu. Masaüstü simgeleri bazen Windows güncellemesi sonrası devre dışı kalıyor. Yukarıdaki ayarlarla düzeliyor.

Bazı tema paketleri (özellikle üçüncü parti olanlar) masaüstü simge düzenini değiştiriyor. Tema yüklediysen ondan da olabilir.

Ben çöp kutusuna genelde Dosya Gezgini üzerinden erişiyorum: C:\$Recycle.Bin. Eğer simgeyi bulamazsan bu yolu kopyalayıp adres çubuğuna yapıştır.

Çöp kutusu görünmüyorsa, masaüstü simgelerinin genel görünürlüğü kapalı olabilir. Masaüstüne sağ tık > Görünüm > 'Masaüstü simgelerini göster' seçeneğini kontrol et.

Windows 10 Pro kullanıyorsan, Grup İlkesi Düzenleyici’den çöp kutusunu gizleyen bir politika da aktif olabilir. gpedit.msc > Kullanıcı Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Masaüstü kısmına bak.

Bazen explorer.exe çökünce masaüstü simgeleri geç yükleniyor. Görev yöneticisinden Windows Gezgini’ni yeniden başlatmak sorunu geçici olarak çözüyor.

Ben masaüstümde çöp kutusu kullanmıyorum, kısayol olarak sabit sürücüme ekledim. Sağ tıklayıp 'Gönder > Masaüstü (kısayol oluştur)' dersen geri gelir.

Çöp kutusunu gizli dosya haline getirdiysen Görünüm > Gizli öğeleri göster seçeneğini açmayı dene. Nadiren olsa da bu şekilde kaybolabiliyor.

Bazen kullanıcı profili bozulduğu için simgeler görünmez hale geliyor. Yeni bir kullanıcı hesabı açıp kontrol etmek de işe yarayabilir.

Kayıt defterinde simge yolunun bozulması da çöp kutusunu kaybettirebiliyor. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\NameSpace yolundaki CLSID değerlerini kontrol et.

Ben çöp kutusunu görev çubuğuna sabitleyerek kullanıyorum. C:\$Recycle.Bin klasörüne sağ tıklayıp 'Görev çubuğuna sabitle' dersen bir daha kaybolmaz.

Windows’un varsayılan simgeleri bazen ikon önbelleği bozulduğu için kaybolur. CMD’den ie4uinit.exe -ClearIconCache komutunu çalıştır, sonra yeniden başlat.

Eğer masaüstü görünmüyorsa, büyük ihtimalle 'Tablet Modu' açıktır. Ayarlar > Sistem > Tablet Modu kısmından masaüstü görünümüne dön.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.