Windows 10 'Şu Anda Bağlantı Kuramıyoruz' Hatası Nasıl Çözülür?

Enes Bey

New member
Selam millet, ben Enes Bey. Bilgisayarı açtığımda oturum açma ekranında 'Şu anda bağlantı kuramıyoruz. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.' hatası alıyorum. İnternete bağlıyım ama Microsoft hesabıma giriş yapamıyorum. Windows 10 bu hatayı neden veriyor ve nasıl çözebilirim?

Çözüm
Bu hata genelde Microsoft hesabı senkronizasyonu veya DNS kaynaklı olur. Denetim Masası > Ağ ve İnternet > Ağ Bağdaştırıcısı > Özellikler > TCP/IPv4 kısmına girip DNS adresini 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 olarak değiştir. Sonra Komut İstemi’ni yönetici olarak aç ve şu komutları çalıştır:
ipconfig /flushdns
netsh winsock reset
Bilgisayarı yeniden başlat, genelde düzeliyor.
Bu hata genelde Microsoft hesabı senkronizasyonu veya DNS kaynaklı olur. Denetim Masası > Ağ ve İnternet > Ağ Bağdaştırıcısı > Özellikler > TCP/IPv4 kısmına girip DNS adresini 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 olarak değiştir. Sonra Komut İstemi’ni yönetici olarak aç ve şu komutları çalıştır:
ipconfig /flushdns
netsh winsock reset
Bilgisayarı yeniden başlat, genelde düzeliyor.

Çözüm
Eğer Microsoft hesabıyla giriş yapıyorsan ama internet erişimin varsa, yerel hesaba geçebilirsin. Oturum açma ekranında 'Bu cihazda oturum açmanın başka bir yolunu deneyin' seçeneğiyle yerel kullanıcıya geçiş yap.

Ayarlar > Zaman ve Dil > Tarih ve Saat kısmından otomatik saat ve zaman dilimi ayarını aç. Senkronizasyon hataları bazen yanlış sistem zamanı yüzünden oluyor.

Microsoft’un kimlik doğrulama sunucularında bazen geçici sorunlar olabiliyor. Eğer her şey normal görünüyorsa, birkaç saat bekleyip tekrar denemek de işe yarıyor.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.