Windows 10 TV Ekran Yansıtma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cenqiz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cenqiz

New member
Selam, ben Cenqiz. Bilgisayarımı televizyona yansıtmak istiyorum ama görüntü bir türlü gitmiyor. HDMI kablosu takılı ama TV 'sinyal yok' diyor. Kablosuz bağlantı da denedim, 'cihaz bulunamadı' hatası alıyorum. Windows 10’da TV’ye ekran yansıtmayı nasıl doğru şekilde yapabilirim?

Çözüm
HDMI ile bağlantı için önce TV girişini doğru kaynağa ayarla (örneğin HDMI1). Ardından bilgisayarda Windows + P tuşuna bas, ‘Yinelenen’ veya ‘İkinci ekran’ modunu seç. Görüntü hâlâ gelmiyorsa ekran kartı sürücünü güncelle. Kablosuz yansıtma için Ayarlar > Cihazlar > Bağlı Cihazlar kısmına girip ‘Kablosuz Ekrana Bağlan’ seçeneğini kullan.
HDMI ile bağlantı için önce TV girişini doğru kaynağa ayarla (örneğin HDMI1). Ardından bilgisayarda Windows + P tuşuna bas, ‘Yinelenen’ veya ‘İkinci ekran’ modunu seç. Görüntü hâlâ gelmiyorsa ekran kartı sürücünü güncelle. Kablosuz yansıtma için Ayarlar > Cihazlar > Bağlı Cihazlar kısmına girip ‘Kablosuz Ekrana Bağlan’ seçeneğini kullan.

Çözüm
Kablosuz yansıtma (Miracast) için hem bilgisayar hem TV aynı Wi-Fi ağında olmalı. Ayrıca ekran kartının Miracast destekli olması gerekiyor, eski modellerde çalışmaz.