Windows 10 Bluetooth Nasıl Açılır?

Bluetooth düğmesi griyse genelde sürücü hatasındandır. Aygıt Yöneticisi’nde ‘Bluetooth’ altında cihazın devre dışı olup olmadığını kontrol et. Gerekirse ‘Devre Dışı Bırak / Etkinleştir’ yap.

Benim başıma geldiğinde ‘Intel Wireless Bluetooth’ sürücüsünü kaldırıp yeniden yükledim, düzeldi. Microsoft’un genel sürücüleri bazen sorun çıkarıyor.

Hizmetler (services.msc) menüsünden ‘Bluetooth Support Service’ servisini bul ve çalışır durumda olduğundan emin ol. Devre dışıysa Bluetooth açılmaz.

Bazı dizüstülerde fiziksel Bluetooth anahtarı var (Fn + F7 gibi). O kapalıysa Windows’tan da açamazsın, BIOS’ta bile devre dışı kalır.

Windows güncellemesi sonrası Bluetooth gitmişti. En son güncellemeyi kaldırınca düzelmişti. Bazen uyumsuz yama yüklüyor.

Aygıt Yöneticisi’nde ‘Gizli Aygıtları Göster’ seçeneğini aç. Bazen Bluetooth adaptörü orada gizlenmiş görünüyor.

Benim sistemde Bluetooth adaptörü USB’liydi. Portu değiştirdiğimde çalıştı. Güç yönetimi bazen portları kapatıyor.

BIOS’ta ‘Wireless Devices’ kısmında Bluetooth devre dışıysa, Windows’ta görünmez. BIOS’a girip kontrol etmek gerek.

Ben ‘Aygıt Yöneticisi > Bluetooth > Özellikler > Güç Yönetimi’ sekmesinden ‘Bilgisayar bu aygıtı kapatabilir’ seçeneğini kaldırdım. Sonra düzeldi.

Windows’un sorun gidericisi işe yarayabiliyor. Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Sorun Gider > Bluetooth kısmını çalıştır.

Bluetooth simgesi görev çubuğunda görünmüyorsa, ‘Ayarlar > Cihazlar > Bluetooth ve diğer cihazlar > İlgili Ayarlar’ kısmından açabilirsin.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.