Windows 12 Ne Zaman Çıkar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Xanadu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Xanadu

New member
Selam millet, ben Xanadu. Son zamanlarda YouTube’da ve teknoloji sitelerinde Windows 12 ile ilgili bir sürü söylenti dönüyor. Bazıları 2025’in başında çıkacak diyor, bazıları ise sadece büyük bir Windows 11 güncellemesi olacağını iddia ediyor. Gerçekten yeni bir işletim sistemi mi gelecek, yoksa Microsoft yine isim değişikliğine mi gidecek? Ayrıca donanım gereksinimleri daha da artar mı sizce?

Xanadu, şu anki bilgilere göre Microsoft’un 2025 sonuna doğru bir 'Windows 12' sürümünü test ettiği konuşuluyor ama resmi tarih yok. Insider kanallarında da henüz doğrulanmadı.

Bazı sızıntılarda Windows 12’nin AI (yapay zeka) odaklı olacağı söyleniyor. Copilot’un işletim sistemine tamamen entegre edilmesi planlanıyor olabilir.

Yeni donanım gereksinimleri muhtemelen artacak. Özellikle TPM 2.0 ve CPU nesli konusunda Microsoft daha sıkı davranabilir.

Microsoft, isim değişikliğini pazarlama açısından kullanabilir. 'Windows 12' etiketi daha çok ilgi çekiyor, tıpkı Android sürümleri gibi.

Eğer Windows 12 gerçekten AI tabanlı olursa, sistem kaynak tüketimi ciddi şekilde artabilir. 8 GB RAM altı cihazlar zorlanır.

Şu anda test edilen 'Hudson Valley' kod adlı sürümün Windows 12 olacağı söyleniyor. Ama Microsoft bunu onaylamadı henüz.

Ben Microsoft’un artık 3 yılda bir yeni sürüm çıkarma politikasına döndüğünü düşünüyorum. Bu durumda 2025 çıkışı mantıklı olur.

Yeni donanımda zaten AI çipleri gelmeye başladı, Microsoft bunları desteklemek için Windows 12’yi optimize edecektir bence.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.