Windows 11'de Bir Uygulama Masaüstüne Nasıl Eklenir?

Cenqiz

New member
Selamlar, Windows 11 kullanıyorum ve sık kullandığım uygulamayı masaüstüne kısayol olarak eklemek istiyorum ama bulamadım. Uygulama Başlat menüsünde var ama sürükleyemiyorum. Windows 11’de bir uygulamayı masaüstüne nasıl ekleyebilirim?

Uygulamayı masaüstüne eklemek için Başlat menüsünde uygulamaya sağ tıkla, 'Dosya konumunu aç' de. Ardından çıkan kısayolu masaüstüne sürükle.

Bazı Microsoft Store uygulamaları için dosya konumu görünmez. Bu durumda Başlat menüsünde uygulamaya sağ tıkla > Daha Fazla > Kısayol oluştur seçeneğini dene.

Alternatif olarak, masaüstünde sağ tıkla > Yeni > Kısayol seçeneğini seçip uygulamanın yürütülebilir dosya yolunu manuel olarak yazabilirsin.

Eğer UWP uygulamasıysa (örneğin Spotify, Netflix), 'shell:AppsFolder' komutunu Çalıştır’a yaz. Oradan uygulamayı bulup masaüstüne sürükleyebilirsin.

'shell:AppsFolder' yöntemi en pratik olanı. Tüm uygulamalar burada listelenir ve masaüstüne sürükle-bırak ile kısayol oluşur.

Başlat menüsüne sabitlenmiş uygulamayı sürükleyemiyorsan, yönetici yetkili oturumda dene. Bazı izin kısıtlamaları buna engel olabiliyor.

Özetle: 'shell:AppsFolder' komutuyla tüm uygulamaları görüntüle, istediğini masaüstüne sürükle. Mağaza uygulamaları için en etkili yöntem bu.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.