Windows 11 Ücretsiz Nasıl İndirilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emre
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emre

New member
Selam arkadaşlar, ben Emre. Yeni bir sistem topladım ve Windows 11’e geçmek istiyorum. Ancak internette o kadar çok farklı kaynak var ki hangisinin güvenilir olduğunu kestiremiyorum. Microsoft’un sitesinde ISO dosyası var ama bazı forumlarda 'aktivasyonsuz sürüm indirilebilir' diyen linkler de dolaşıyor. Ben yasal ve güvenli bir şekilde Windows 11’i nasıl indirebilirim? Media Creation Tool kullanmak mantıklı mı, yoksa ISO dosyasını manuel olarak mı indirmek daha iyi olur?

Katılıyorum. Media Creation Tool hem USB kurulum medyası hazırlıyor hem de doğrudan güncelleme yapabiliyor. Ücretsiz indirme kısmı yasal çünkü Microsoft, Windows 10 lisansın varsa otomatik olarak 11’e yükseltmene izin veriyor.

ISO’yu manuel indirip Rufus ile bootable USB yapmak da olur ama sadece Microsoft’tan indir. Torrent veya 3. parti site kullanma, içine malware eklenmiş olabiliyor.

Bazı eski sistemlerde TPM 2.0 eksikse, Rufus’un 'TPM bypass' özelliğini kullanabilirsin. Ama bu, lisans açısından riskli olabilir, dikkat et.

Yükleme sonrası Microsoft hesabınla oturum açarsan lisansın otomatik olarak cihaza bağlanıyor. Bu da ileride format atarken kolaylık sağlıyor.

Kısacası, ücretsiz indirme = yasal ISO dosyasını Microsoft’tan çekmek. Aktivasyonun varsa zaten lisans seni tanıyacaktır.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.