Windows 11 Sistem Geri Yükleme Ne Kadar Sürer?

Mami

New member
Selamlar, bugün bir sürücü güncellemesinden sonra bilgisayarım kararsız hale geldi. Sistem geri yükleme başlattım ama uzun sürdü, yaklaşık yarım saattir dönüyor. Windows 11’de sistem geri yükleme normalde ne kadar sürüyor? Süre uzarsa iptal etmek doğru mu?

Sistem geri yükleme süresi donanıma göre değişir. SSD’de genelde 10–20 dakika, HDD’de 30–60 dakika sürer. Bu sırada kesinlikle işlemi iptal etmemek gerekiyor.

Ben SSD’de 12 dakikada tamamladım. Ancak büyük güncellemelerden sonra yapılan geri yüklemeler daha uzun sürebiliyor çünkü Windows dosya bütünlüğünü tek tek kontrol ediyor.

Eğer geri yükleme sırasında 'hazırlanıyor' kısmında uzun süre kalıyorsa sabırlı ol. İşlem arka planda sistem dosyalarını yeniden kopyalıyor, donmuş gibi görünebilir ama devam ediyordur.

İptal etmek çok riskli, sistem dosyaları yarım kalabilir. En kötü ihtimalle işlem 1 saat sürebilir ama sonunda genelde tamamlanır.

SSD’de ortalama 15 dakika sürdü. HDD’de ise 40 dakikaya kadar uzayabiliyor. Geri yükleme noktası ne kadar büyükse süre de o kadar artıyor.

Geri yükleme süresini etkileyen şeyler: disk türü, geri yükleme noktasının boyutu ve yapılan değişikliklerin miktarı. Ne kadar çok sistem dosyası değiştiyse o kadar uzun sürer.

Eğer işlem 2 saatten fazla sürerse bir hata olmuş olabilir. O zaman bilgisayarı kapatmak yerine yeniden başlatıp kurtarma moduna geçmek en güvenli yöntemdir.

Geri yükleme tamamlandıktan sonra 'geri yükleme başarıyla tamamlandı' mesajını görene kadar beklemek gerek. Yeniden başlatma süreci de dahil.

Kısaca: SSD’de 10–20 dakika, HDD’de 30–60 dakika arası. İşlem sırasında sabırlı ol, iptal etme. Sistem dosyalarının onarımı zaman alabiliyor.

Kısaca: Sabırlı ol, işlem uzun sürebilir. SSD’de 15 dakika civarı, HDD’de 45 dakikaya kadar normaldir. Kesintiye uğratmak veri bozulmasına neden olur.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.