Windows 11 Şifre Unuttum: Hesap Kurtarma ve Giriş Yöntemleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cenqiz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cenqiz

New member
Windows 11 bilgisayarımda oturum açma şifremi unuttum. Microsoft hesabı ile giriş yapıyorum ama internet bağlantısı olmadığında 'Bu cihazda oturum açılamıyor' hatası veriyor. Şifre sıfırlama seçeneği de bazen görünmüyor.

Microsoft’un şifre sıfırlama sayfasından (account.live.com/password/reset) denedim, oradan hesabıma giriş yapabiliyorum ama bilgisayarda hâlâ eski şifreyi istiyor. Sanırım cihaz çevrimdışı modda kaldığı için yeni şifre senkronize olmuyor.

Yerel hesap kullananlar için de durum biraz karışık. Geri yükleme diski veya komut satırı yöntemleri öneriliyor ama güvenli olup olmadığını bilmiyorum.

Siz Windows 11’de şifrenizi unuttuğunuzda nasıl kurtardınız? Microsoft hesabıyla sıfırlamak mı daha kolay yoksa yerel hesap için farklı bir yöntem mi kullanıyorsunuz?

Microsoft hesabıysa internet bağlantısı geldiğinde yeni şifre otomatik senkronize olur. Cihazı Wi-Fi’ye bağla ve yeniden dene.

Eğer cihaz uzun süredir çevrimdışıysa eski şifreyle giriş yapılmaz. Kısa süreli çevrimiçi olman yeterli.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.