Windows 11 PIN Kaldırma: Windows Hello Olmadan Giriş

Enes Bey

New member
Windows 11 kullanıyorum ve her açılışta PIN ile giriş yapmak zorunda kalıyorum. Aslında Microsoft hesabıma bağlıyım ama Windows Hello PIN zorunluluğunu tamamen kaldıramıyorum. Giriş seçeneklerinde 'PIN'i kaldır' butonu var ama gri renkte, tıklanamıyor.

Bazı kaynaklarda bu durumun güvenlik ilkeleriyle ilgili olduğu, özellikle işletim sistemine Microsoft hesabı bağlandığında PIN'in zorunlu hale geldiği yazıyor. Yerel hesapta ise bu seçenek aktif oluyormuş.

Kayıt defteri veya grup ilkesi düzenleyicisi (gpedit.msc) üzerinden PIN kullanımını devre dışı bırakmak mümkün mü? Yoksa Microsoft artık bu özelliği tamamen zorunlu hale mi getirdi?

Siz Windows 11’de PIN’i kaldırabildiniz mi? Oturum açarken yalnızca parola kullanmak veya hiçbir şey istememek mümkün mü?

PIN’i kaldırmak için önce Windows Hello’yu tamamen devre dışı bırakman gerek. Ayarlar > Hesaplar > Giriş seçenekleri > Ek güvenlik ayarları kısmından yapabilirsin.

Kayıt defterinde HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\System altına AllowDomainPINLogon=0 ekleyerek PIN oturumunu devre dışı bırakabilirsin.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.