Windows 11 Ne Kadar Süre Ücretsiz?

Microsoft başlangıçta Windows 11’e ücretsiz yükseltmenin sınırlı bir süre olacağını söylemişti ama resmi olarak bir bitiş tarihi açıklanmadı. Hâlâ ücretsiz geçiş yapılabiliyor.

Ben geçtiğimiz ay yükselttim, hiçbir ücret çıkmadı. Media Creation Tool ile temiz kurulum yaptım, otomatik etkinleşti.

Microsoft’un amacı kullanıcıları yeni sürüme taşımak olduğu için şu anda ücret almıyor. Ancak Windows 10 desteği 2025’te bitince bu durum değişebilir.

Windows 11’e ücretsiz geçişin bitiş tarihi açıklanmadı ama geçmişte Windows 10’un da 1 yıl sınırlı olacağı söylenmişti, hâlâ ücretsizdi. Büyük ihtimalle 11’de de öyle olacak.

Kurulum sırasında Windows 10 anahtarını girersen Windows 11 etkinleşiyor. Microsoft hâlâ bu anahtar geçişine izin veriyor.

Bence Windows 11 tamamen ücretsiz kalmayacak. 2026’dan sonra yeni sürüm (muhtemelen Windows 12) geldiğinde ücretli olabilir.

Şu an için Microsoft’un resmi sayfasında 'ücretsiz yükseltme süresi sınırsız' ifadesi yok ama geçiş kapatılmadı. Demek ki halen devam ediyor.

Kurumsal lisanslarda (Volume) ücretsiz geçiş hakkı yok. Ev kullanıcıları için geçerli olan bu kampanya, işletme lisanslarını kapsamıyor.

Microsoft’un yükseltmeleri ücretsiz tutmasının nedeni, kullanıcı tabanını hızla yeni güvenlik mimarisine geçirmek. Gelirini hizmetlerden kazanıyor.

Kısaca: Şu anda hâlâ ücretsiz yükseltme mümkün. Microsoft resmi bitiş tarihi açıklamadı ama Windows 10 desteği bitmeden geçiş yapmak mantıklı.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.