Windows 11 internet var ama hiçbir uygulama bağlanamıyor?

Fatex

New member
Bilgisayarımda internet bağlantısı aktif — tarayıcılar çalışıyor, web siteleri açılıyor. Ama Microsoft Store, Spotify, WhatsApp Desktop gibi uygulamalar “Bağlantı yok” hatası veriyor.

VPN kapalı, proxy ayarları temiz, güvenlik duvarı izinleri açık. Sorun bir anda ortaya çıktı, Windows 11 23H2 sürümündeyim.

İnternet var ama uygulamalar bağlanmıyor hatasını yaşayan oldu mu? Ağ sıfırlama bile çözmedi.

Çözüm
Bu problem genellikle Winsock veya DNS yapılandırmasının bozulmasıyla ilgilidir. Windows 11 uygulamaları (AppX, UWP, Store) tarayıcılardan farklı bir ağ yığını kullanır. Bu yüzden web siteleri açılırken uygulamalar bağlantı kuramaz.

Windows 11’de internet varsa ama uygulamalar bağlanmıyorsa, Winsock ve IP yapılandırmasını sıfırlayın, DNS önbelleğini temizleyin, IPv6’yı devre dışı bırakın, TLS 1.3’ü etkinleştirin. Sorun devam ederse, ağ profilini “Özel” yapın ve Güvenlik Duvarı’nı sıfırlayın.

⚙️ Neden Olur?​

NedenAçıklamaÇözüm
Winsock bozulmasıUygulama bağlantı API’si (Socket) hatalı çalışıyornetsh winsock reset
DNS cache bozukUygulamalar...
Bu problem genellikle Winsock veya DNS yapılandırmasının bozulmasıyla ilgilidir. Windows 11 uygulamaları (AppX, UWP, Store) tarayıcılardan farklı bir ağ yığını kullanır. Bu yüzden web siteleri açılırken uygulamalar bağlantı kuramaz.

Windows 11’de internet varsa ama uygulamalar bağlanmıyorsa, Winsock ve IP yapılandırmasını sıfırlayın, DNS önbelleğini temizleyin, IPv6’yı devre dışı bırakın, TLS 1.3’ü etkinleştirin. Sorun devam ederse, ağ profilini “Özel” yapın ve Güvenlik Duvarı’nı sıfırlayın.

⚙️ Neden Olur?​

NedenAçıklamaÇözüm
Winsock bozulmasıUygulama bağlantı API’si (Socket) hatalı çalışıyornetsh winsock reset
DNS cache bozukUygulamalar yanlış IP’ye yönleniyoripconfig /flushdns
IPv6 uyumsuzluğuModem veya ISS IPv6’yı hatalı çözüyorIPv6’yı devre dışı bırak
TLS yapılandırma eksikliğiEski SSL/TLS sürümü kullanılıyorTLS 1.3’ü etkinleştir
Güvenlik duvarı engeliAppX uygulamaları kısıtlanmışGüvenlik duvarı izinlerini sıfırla

🔧 Adım Adım Çözüm​

1. Komut İstemi’ni yönetici olarak açın ve şu komutları sırayla girin:
Kod:
netsh winsock reset
netsh int ip reset
ipconfig /flushdns
ipconfig /release
ipconfig /renew

Bu komutlar şunları yapar:
  • netsh winsock reset → Socket API’sini sıfırlar (uygulamaların ağ erişimini onarır)
  • netsh int ip reset → IP yapılandırmasını temizler
  • ipconfig /flushdns → DNS önbelleğini boşaltır
  • ipconfig /release → IP adresini bırakır
  • ipconfig /renew → Yeni IP adresi alır

Bu adımlar, ağ katmanında olası bozulmaları sıfırlar. İşlem bittiğinde bilgisayarı yeniden başlatın.

2. IPv6’yı geçici olarak kapatın. Denetim Masası → Ağ Bağdaştırıcısı → Özellikler → “Internet Protocol Version 6 (TCP/IPv6)” kutusunu kaldırın.

3. TLS 1.3 desteğini aktif edin. Başlat > “Internet Options” yaz > Gelişmiş sekmesi > “TLS 1.3” işaretleyin > Kaydet > Yeniden başlatın.

4. Güvenlik Duvarı ve AppX izinlerini sıfırlayın.
Kod:
netsh advfirewall reset
Sonrasında “Uygulama erişimi” menüsünden Microsoft Store ve Spotify gibi uygulamalara yeniden izin verin.

5. Ağ profilini “Özel” olarak ayarlayın. Ayarlar > Ağ ve İnternet > Özellikler > Ağ Profili > “Özel” seçeneğini işaretleyin.

🎯 Hangi Yöntemi Seçmeliyim?​

YöntemZorlukSüreBaşarıNe Zaman Kullan
Winsock sıfırlama⭐ Kolay2 dk80%Genel ağ hatası
DNS temizleme⭐⭐ Orta1 dk70%Uygulama özel sorun
IPv6 devre dışı⭐⭐ Orta3 dk65%Modem uyumsuzluğu
Güvenlik Duvarı sıfırlama⭐⭐⭐ İleri5 dk85%AppX erişim sorunu
TLS ayarı⭐ Kolay1 dk60%HTTPS erişim sorunu

💡 Öneri: Sırasıyla Winsock/DNS sıfırlama → IPv6 devre dışı → Güvenlik Duvarı reseti uygulayın.

Çözüm
Bende de sadece uygulamalarda bağlantı kopuyordu. Sorun, VPN sürücüsünün kalıntılarından kaynaklanmış. Aygıt Yöneticisi’nden eski TAP adaptörünü kaldırınca düzeldi.

Bazı antivirüs yazılımları (özellikle ESET) HTTPS trafiğini filtreliyor. Kaldırmak yerine “Ağ denetimi” modunu devre dışı bıraktım. Sonra Store ve OneDrive yeniden bağlandı.

DNS önbelleğini temizleyip IPv6’yı kapattım, anında düzeldi. Bazı ISS’lerde (CGNAT kullananlarda) IPv6 kararsız oluyor. Bu yüzden “IPv4 Only” moduna geçmek çözüm.

Benim problemim “Ağ Profili”yle ilgiliymiş. Kamu ağı olarak görünüyordu, UWP uygulamaları kısıtlanıyor. Özel ağ seçeneğine alınca bağlantılar geri geldi.

Grup İlkesi’nde “Network Isolation” ayarını kapalı bırakmışım. gpedit.msc > Computer Configuration > Network Isolation kısmını “Not Configured” yapınca sorun bitti. Kurumsal makinelerde bu sık görülüyor.

@Murşi’nin anlattığı komutları birebir uyguladım. Winsock ve DNS sıfırlaması + IPv6 kapatma sonrası tüm uygulamalar bağlanmaya başladı. Artık Store, Mail ve Spotify sorunsuz çalışıyor. Teşekkürler! 🔧