Windows 11 İçin Kaç GB RAM Gerekir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Murşi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Murşi

New member
Selamlar, ben Murşi. Yeni bir dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum ama RAM konusunda kafam karıştı. Windows 11’in minimum 4 GB istediğini biliyorum, ancak bu pratikte yeterli mi emin değilim. 8 GB mı daha mantıklı olur, yoksa 16 GB’a çıkmak fark yaratır mı? Günlük işler (tarayıcı, Office, birkaç uygulama) dışında oyun oynamıyorum. Sizce Windows 11 akıcı çalışsın istiyorsam hangi RAM miktarı en ideali olur?

Ben 8 GB RAM ile kullanıyorum, Chrome ve birkaç uygulama açıkken RAM’in %70’i doluyor. 4 GB gerçekten sınırda kalıyor.

4 GB ile sadece temel işlemler yapılabilir ama multitasking için yeterli değil. 8 GB alırsan yıllarca rahat edersin.

Benim laptop 4 GB RAM’liydi, Windows 11 kurdum ama sürekli disk takılıyor gibiydi. 8 GB’a yükseltince fark inanılmaz oldu.

16 GB alabiliyorsan düşünmeden al. Windows’un arka planda çalışan servisleri RAM’i sömürüyor, 16 GB uzun vadeli yatırım olur.

Microsoft’un minimum 4 GB demesi sadece kurulum için. Gerçek kullanımda 6–7 GB anlık tüketim görülebiliyor. 8 GB altı verimli değil.

Windows 11 hafif görünüyor ama görsel efektler RAM tüketimini artırıyor. 'Görsel efektleri kapat' ayarını yaparsan 8 GB gayet yeterli olur.

Ben 16 GB kullanıyorum, sistem asla takılmıyor. Hem oyun hem tarayıcı sekmeleri açıkken bile rahat. Uzun vadede en mantıklısı bu.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.