Windows 11 Görev Çubuğu Yerini Değiştirme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kenan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kenan

New member
Windows 11’in en çok eleştirilen yönlerinden biri, görev çubuğunun konumunun artık sınırlı olması. Windows 10’da olduğu gibi ekranın üstüne, sağına veya soluna taşıyamıyoruz. Sadece altta ortalanmış veya sola hizalanmış biçimde kullanılabiliyor.

Benim için bu gerçekten sinir bozucu oldu. Özellikle geniş monitör kullanan biri olarak görev çubuğunu üstte kullanmak çok daha ergonomikti. Microsoft neden bu özelliği kaldırdı anlamıyorum. Deneysel build’lerde bir ara geri geleceği söylendi ama hâlâ resmi olarak yok.

Bazı kullanıcılar kayıt defteri (Registry) veya üçüncü parti yazılımlar (ExplorerPatcher gibi) kullanarak görev çubuğunu üstte konumlandırabiliyor. Ancak bu yöntemler güncellemelerden sonra bozulabiliyor veya sistem dengesini etkileyebiliyor.

Siz görev çubuğunun konumunu değiştirmek istiyor musunuz? Bu sınırlama sizce tasarımsal bir tercih mi, yoksa teknik bir zorunluluk mu?

Microsoft bu özelliği bilerek kaldırdı, çünkü yeni görev çubuğu tamamen farklı bir yapıda. Üste almak bozulmalara yol açıyor.

Ben ExplorerPatcher kullanıyorum. Görev çubuğunu üste taşıyor ve eski stili geri getiriyor. Gayet stabil şu an.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.