Windows 11 Fotoğrafların ikon halinde görsel gözükmüyor

Murşi

New member
Murşi:
Windows 11 kullanıyorum ve bugün fark ettim ki tüm fotoğraflarım artık küçük resim (thumbnail) olarak görünmüyor. Hepsi sadece ikon şeklinde gözüküyor. Ekte bir örnek paylaştım, hepsi aynı şekilde. En son Wintoys indirmiştim, birkaç ayar yaptıktan sonra böyle oldu. Acaba Wintoys’u silsem düzelir mi, yoksa Windows’un kendi ayarlarından mı değişiklik yapmak gerekiyor?

Bu durum genelde Dosya Gezgini ayarlarından kaynaklanıyor. Şunu kontrol et:
  1. Dosya Gezgini'ni aç.
  2. Üst menüden 'Görünüm > Seçenekler > Görünüm sekmesi'ne git.
  3. 'Her zaman simgeleri göster, küçük resimleri gösterme' kutusunun işaretli olmamasına dikkat et.
  4. Sonra bilgisayarı yeniden başlat.
Wintoys bazı temizlik ayarlarında küçük resim önbelleğini silebiliyor, ama genellikle ayarı düzeltmek yeterli oluyor.

Wintoys'ta 'System Cleanup' kısmında 'Thumbnail cache' temizleme seçeneği var. Eğer onu kullandıysan küçük resimler gitmiş olabilir. Silmeye gerek yok, sadece önbellek yeniden oluşsun diye birkaç klasör gez, birkaç dakika sonra küçük resimler tekrar görünmeye başlar.

Wintoys’un 'Performance Tweaks' kısmında 'Disable thumbnail caching' seçeneği var. O açık kalmış olabilir. Kapatıp bilgisayarı yeniden başlat, küçük resimler geri gelir. Programı silmeye gerek yok.

HEIC veya WebP gibi bazı formatlarda küçük resimler görünmeyebilir. Eğer bu dosyalar görünmüyorsa Microsoft Store’dan HEIF ve WebP uzantılarını yüklemeyi dene. Bu da bazen nedeni oluyor.

Sistem dosyaları bozulmuş olabilir. Komut satırını yönetici olarak aç ve şu komutları sırayla çalıştır:
Kod:
sfc /scannow
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Bu işlemler Windows’un önbellek ve görüntüleme bileşenlerini onarır. Çoğu zaman thumbnail sorununu da çözüyor.