Windows 11 Bir Önceki Güncellemeye Nasıl Geçilir?

Casper

New member
Selamlar, son Windows 11 güncellemesini yükledikten sonra sistemim yavaşladı ve bazı programlar açılmıyor. Eski sürüme dönmek istiyorum ama nasıl yapılacağını bilmiyorum. Windows 11’de bir önceki güncellemeye geçmenin yolu var mı?

Windows 11’de Ayarlar > Sistem > Kurtarma > Önceki sürüme geri dön seçeneğini kullanabilirsin. Bu seçenek sadece son 10 gün içinde yüklenmiş güncellemelerde çalışır.

Eğer 10 günü geçtiyse, güncellemeyi manuel olarak kaldırmak gerekir. Denetim Masası > Programlar > Yüklü Güncellemeler kısmından kaldırabilirsin.

Bazı büyük sürüm güncellemelerinde (örneğin 25H2) geri alma seçeneği devre dışı olur. Bu durumda Windows’u yedekten geri yüklemek gerekir.

Eğer sistem açılmıyorsa, kurtarma menüsünden Gelişmiş Seçenekler > Güncellemeleri kaldır menüsüyle geri dönüş yapılabilir.

Geri dönüş işleminden sonra sistem yeniden başlatılır ve önceki yapıdaki tüm ayarlar korunur, sadece yeni dosyalar silinir.

Kısaca: Ayarlar > Kurtarma > Önceki sürüme geri dön yolunu dene. Olmazsa Denetim Masası’ndan güncellemeyi kaldır veya temiz kurulum yap.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.