Windows 10'da Çalıştır Kısayolu Nedir ve Nasıl Açılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cihan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cihan

New member
Selamlar, ben Cihan. Yeni bir Windows 10 bilgisayar aldım ve bazı ayarları hızlıca yapmak istiyorum. YouTube’da herkes 'Çalıştır'dan aç diyor ama ben masaüstünde veya Başlat menüsünde böyle bir yer göremedim. Kısayolu nedir, nasıl açılıyor? Bir de en çok kullanılan Çalıştır komutları hangileri, öğrenmek istiyorum.

Çözüm
Cihan, Windows 10’da Çalıştır penceresini açmanın en kolay yolu Windows tuşu + R kombinasyonudur. Bu tuşlara bastığında küçük bir pencere açılır, buraya komutlar yazarak sistem ayarlarına veya araçlara direkt erişebilirsin. Örneğin msconfig, regedit, cmd veya control gibi komutları deneyebilirsin.
Cihan, Windows 10’da Çalıştır penceresini açmanın en kolay yolu Windows tuşu + R kombinasyonudur. Bu tuşlara bastığında küçük bir pencere açılır, buraya komutlar yazarak sistem ayarlarına veya araçlara direkt erişebilirsin. Örneğin msconfig, regedit, cmd veya control gibi komutları deneyebilirsin.

Çözüm
Ayrıca Başlat menüsüne sağ tıklayıp 'Çalıştır' seçeneğine de ulaşabilirsin. Aynı pencereyi açar, sadece kısayol kullanmadan fareyle yaparsın.

Windows + R kısayolu çalışmıyorsa, klavye sürücüsü ya da sistem kısayolları devre dışı kalmış olabilir. Ayarlar > Erişilebilirlik > Klavye kısmından kontrol et.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.