Windows 10 Kurtarma Ekranı Nasıl Açılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cihan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cihan

New member
Selamlar, ben Cihan. Bilgisayarım bazen açılırken donuyor ve biri bana 'Windows kurtarma ekranından başlat onarımı yap' dedi. Ama o kurtarma ekranını nasıl açacağımı bulamadım. F8 işe yaramıyor, bazen sadece normal başlıyor.

Windows 10’un kurtarma ekranını manuel olarak nasıl açabilirim? Hem çalışan bir sistemde hem de hiç açılmayan durumda hangi yollar var?

Çözüm
Cihan, Windows 10’un kurtarma ekranı (Windows Recovery Environment - WinRE) birkaç farklı şekilde açılabilir:

1. Shift + Yeniden Başlat: Başlat menüsündeki güç simgesine tıkla, ardından Shift tuşuna basılı tutarak 'Yeniden Başlat' seçeneğine tıkla. Açılan mavi ekranda 'Sorun Gider' ve 'Gelişmiş seçenekler' menüsüne ulaşabilirsin.
2. Ayarlar üzerinden: Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Kurtarma > 'Gelişmiş Başlangıç' > 'Şimdi Yeniden Başlat' seçeneğini kullan.
3. Sistem açılmıyorsa: Bilgisayarı 3 kez güç tuşuyla açıp kapat. Üçüncü denemede Windows otomatik olarak kurtarma ortamını başlatır.
4. Kurulum USB’si ile: Windows kurulum medyasını takıp 'Bilgisayarınızı onarın' seçeneğini seçebilirsin.
Cihan, Windows 10’un kurtarma ekranı (Windows Recovery Environment - WinRE) birkaç farklı şekilde açılabilir:

1. Shift + Yeniden Başlat: Başlat menüsündeki güç simgesine tıkla, ardından Shift tuşuna basılı tutarak 'Yeniden Başlat' seçeneğine tıkla. Açılan mavi ekranda 'Sorun Gider' ve 'Gelişmiş seçenekler' menüsüne ulaşabilirsin.
2. Ayarlar üzerinden: Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Kurtarma > 'Gelişmiş Başlangıç' > 'Şimdi Yeniden Başlat' seçeneğini kullan.
3. Sistem açılmıyorsa: Bilgisayarı 3 kez güç tuşuyla açıp kapat. Üçüncü denemede Windows otomatik olarak kurtarma ortamını başlatır.
4. Kurulum USB’si ile: Windows kurulum medyasını takıp 'Bilgisayarınızı onarın' seçeneğini seçebilirsin.

Çözüm
Kurulum medyası oluşturmak için Microsoft’un 'Media Creation Tool' aracını kullanabilirsin. USB ile önyükleme yapınca 'Bilgisayarınızı Onarın' seçeneği geliyor.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.