Windows 10 Update Kapatma: Güncellemeleri Kalıcı Olarak Durdurma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Türk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Türk

New member
Selam millet, ben Türk. Windows 10 bilgisayarım sürekli güncelleme yapıyor, hatta bazen çalışırken yeniden başlatıyor. Artık yeter dedim, tamamen kapatmak istiyorum. Sadece manuel olarak kontrol etmek istiyorum. Windows Update’i kalıcı olarak devre dışı bırakmanın kesin bir yolu var mı?

Çözüm
Kalıcı çözüm için Hizmetler penceresini aç (services.msc yaz). ‘Windows Update’ servisini bul, durdur ve başlangıç türünü ‘Devre Dışı’ yap. Ardından ‘Update Orchestrator Service’ ve ‘Windows Update Medic Service’ servislerini de devre dışı bırak. Bu, Windows’un otomatik güncellemeyi tetiklemesini engeller.
Kalıcı çözüm için Hizmetler penceresini aç (services.msc yaz). ‘Windows Update’ servisini bul, durdur ve başlangıç türünü ‘Devre Dışı’ yap. Ardından ‘Update Orchestrator Service’ ve ‘Windows Update Medic Service’ servislerini de devre dışı bırak. Bu, Windows’un otomatik güncellemeyi tetiklemesini engeller.

Çözüm
Home sürümünde Grup İlkesi düzenleyicisi yok ama Pro kullanıyorsan ‘gpedit.msc’ açıp Bilgisayar Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Windows Bileşenleri > Windows Update > 'Otomatik Güncellemeleri Yapılandır' kısmını 'Devre Dışı' yapabilirsin.

Kayıt defteriyle de yapılabilir. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\AU yolunda 'NoAutoUpdate' anahtarını 1 olarak ayarlarsan güncellemeler kapatılır.

‘Ayarlar > Ağ ve İnternet > Wi-Fi > Özellikler’ kısmından bağlantını 'ölçülü bağlantı' olarak ayarlarsan, Windows güncellemeleri indirmiyor. Yarı kalıcı çözüm ama etkili.