Windows 10 IoT Enterprise: Sürücü Desteği Devam Edecek mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kenan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kenan

New member
Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 kullanıyorum. Microsoft'un ana Windows 10 desteğini 2025'te bitireceğini biliyorum ama IoT Enterprise LTSC sürümü için sürücü güncellemeleri devam eder mi? Özellikle Intel ve NVIDIA sürücüleri gibi OEM güncellemeleri bu sürümde alabilecek miyim?

Çözüm
LTSC 2021 sürümü 2032'ye kadar destek alacak. Bu da güvenlik ve kalite güncellemelerinin devam edeceği anlamına geliyor. Ancak sürücü güncellemeleri genelde donanım üreticisine bağlı. Microsoft Update üzerinden değil, OEM’in kendi kanallarından gelmeye devam eder.
LTSC sürümleri uzun destek (Long-Term Servicing Channel) aldığı için sistem çekirdeği sabit kalır. Bu nedenle yeni donanım sürücülerinin resmi olarak entegre edilmesi sınırlı olur. Intel veya NVIDIA sürücülerini manuel indirip kurabilirsin, Windows Update'ten otomatik gelmeyebilir.

Ben LTSC 2021 kullanıyorum. Intel 12. nesil GPU sürücüsünü manuel kurdum, sorunsuz çalıştı. Ancak Windows Update sadece güvenlik yamalarını veriyor, yeni sürücüleri almıyor.

Microsoft’un donanım üreticileriyle yaptığı anlaşmalar genellikle tüketici sürümleri içindir. IoT LTSC işletmeleri hedeflediği için sürücü güncellemeleri üretici insiyatifindedir. Özetle, evet çalışır ama otomatik değil.

NVIDIA, LTSC sürümleri için özel sürücü paketleri yayınlamıyor ama mevcut Windows 10 sürücüleriyle genelde uyumlu. Ben RTX 3070’te son sürümü sorunsuz kurdum.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.