Windows 10 Güvenli Mod Nasıl Açılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Enes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Enes

Administrator
Yönetici
Selamlar, ben Enes. Bilgisayarımda bazı programlar açılınca sistem donuyor ve güvenli modda başlatmam gerektiğini duydum. Ama Windows 10'da eskisi gibi F8 tuşu işe yaramıyor. Denedim ama doğrudan normal açılıyor.

Windows 10'da güvenli moda nasıl geçiliyor? Hem oturum açabiliyorken hem de bilgisayar hiç açılmadığında nasıl yapılır, adım adım anlatabilir misiniz?

Çözüm
Enes, Windows 10’da F8 tuşu varsayılan olarak devre dışıdır. En kolay yöntem: Başlat menüsünde 'Güç' simgesine tıkla, ardından Shift tuşuna basılı tutarak 'Yeniden Başlat' seçeneğine tıkla. Açılan mavi ekranda sırasıyla Sorun Gider > Gelişmiş Seçenekler > Başlangıç Ayarları > Yeniden Başlat yolunu izle. Yeniden başladığında 4 veya F4 tuşuyla güvenli modu açabilirsin.
Enes, Windows 10’da F8 tuşu varsayılan olarak devre dışıdır. En kolay yöntem: Başlat menüsünde 'Güç' simgesine tıkla, ardından Shift tuşuna basılı tutarak 'Yeniden Başlat' seçeneğine tıkla. Açılan mavi ekranda sırasıyla Sorun Gider > Gelişmiş Seçenekler > Başlangıç Ayarları > Yeniden Başlat yolunu izle. Yeniden başladığında 4 veya F4 tuşuyla güvenli modu açabilirsin.

Çözüm
Alternatif olarak, oturum açıkken 'Çalıştır' penceresine msconfig yaz, açılan pencerede 'Önyükleme' sekmesine git ve 'Güvenli Önyükleme' kutusunu işaretle. Yeniden başlatınca direkt güvenli moda girer.

Eğer sistem hiç açılmıyorsa, Windows kurulum USB’siyle başlatıp 'Bilgisayarınızı Onarın > Sorun Gider > Gelişmiş Seçenekler > Başlangıç Ayarları' yolunu izleyebilirsin.

Komut satırından yapmak istersen: bcdedit /set {default} safeboot minimal komutunu gir, ardından yeniden başlat. Normal moda dönmek için bcdedit /deletevalue {default} safeboot yaz.

Benim laptop’ta Shift + Yeniden Başlat yöntemi en garantisi. F8’i aktif etmek istersen, CMD’yi yönetici olarak açıp bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacy komutunu çalıştır.

Eğer sistem açılışta sürekli mavi ekran veriyorsa, 3 kez başarısız açılış denemesi sonrası otomatik olarak 'Kurtarma Ortamı' açılır. Oradan da güvenli moda geçebilirsin.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.