Windows 10 Giriş Şifresi Nasıl Kaldırılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kenan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kenan

New member
Selamlar, ben Kenan. Bilgisayarı her açtığımda şifre girmekten sıkıldım. Evde tek başıma kullanıyorum, güvenlik sorunum yok. Windows 10’u açarken parola sormasını istemiyorum. Ayarlardan PIN ve parola bölümlerine baktım ama yine de her yeniden başlatmada şifre ekranı geliyor.

Windows 10’da giriş şifresini tamamen kaldırmak mümkün mü? Otomatik giriş yapmak istiyorum ama güvenli bir şekilde olsun. Nasıl yapılacağını adım adım anlatabilir misiniz?

Çözüm
Kenan, giriş şifresini kaldırmak istiyorsan en güvenli yöntem şu:
1. Başlat’a tıkla, netplwiz yaz ve Enter’a bas.
2. Açılan pencerede kullanıcı adını seç.
3. 'Bu bilgisayarı kullanmak için kullanıcı adı ve parola girilmelidir' seçeneğinin işaretini kaldır.
4. Parolanı girip onayla.
Böylece Windows her açılışta otomatik olarak hesabına giriş yapar. Eğer Microsoft hesabı kullanıyorsan, otomatik giriş de çalışır.
Kenan, giriş şifresini kaldırmak istiyorsan en güvenli yöntem şu:
1. Başlat’a tıkla, netplwiz yaz ve Enter’a bas.
2. Açılan pencerede kullanıcı adını seç.
3. 'Bu bilgisayarı kullanmak için kullanıcı adı ve parola girilmelidir' seçeneğinin işaretini kaldır.
4. Parolanı girip onayla.
Böylece Windows her açılışta otomatik olarak hesabına giriş yapar. Eğer Microsoft hesabı kullanıyorsan, otomatik giriş de çalışır.

Çözüm
Ayarlar > Hesaplar > Oturum açma seçenekleri kısmında 'Parola olmadan oturum açmaya izin ver' seçeneğini kapatman gerekiyor. Aksi halde otomatik giriş devre dışı kalır.

Eğer Microsoft hesabı kullanıyorsan çevrimdışı oturum açmaya geçebilirsin. Ayarlar > Hesaplar > Bilgileriniz kısmından 'Yerel Hesapla Oturum Aç' seçeneğini seç.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.