Windows 10 Parola Nasıl Kaldırılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Casper
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Casper

New member
Selam, bilgisayarımı her açtığımda parola girmek zorunda kalıyorum ve bu artık sinir bozucu hale geldi. Windows 10’da parolayı tamamen kaldırmak istiyorum. Oturum açarken parola sormamasını nasıl sağlayabilirim? Microsoft hesabı kullanıyorum, onu yerel hesaba çevirsem çözülür mü?

Çözüm
Başlat menüsüne ‘netplwiz’ yazıp Enter’a bas. Açılan pencerede kullanıcı adını seçip ‘Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için ad ve parola girmelidir’ seçeneğinin işaretini kaldır. Parolayı girdikten sonra sistem artık sormaz.
Başlat menüsüne ‘netplwiz’ yazıp Enter’a bas. Açılan pencerede kullanıcı adını seçip ‘Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için ad ve parola girmelidir’ seçeneğinin işaretini kaldır. Parolayı girdikten sonra sistem artık sormaz.

Çözüm
Eğer Microsoft hesabıyla giriş yapıyorsan bu yöntem çalışmaz. Ayarlar > Hesaplar > Bilgileriniz kısmından ‘Yerel hesapla oturum aç’ diyerek yerel hesaba geçebilirsin.

Bazı sürümlerde netplwiz kaldırılmış olabilir. Alternatif olarak Oturum açma seçeneklerinden PIN, resimli parola ve parmak izi girişlerini devre dışı bırakabilirsin.

Windows Hello aktifse, onu devre dışı bırakmak da önemli. Ayarlar > Hesaplar > Oturum açma seçeneklerinden ‘Windows Hello gereksinimini kaldır’ seçeneğini kapat.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.