Windows 10 Explorer Patch Nasıl Kullanılır? Adım Adım Açıklama

TechGuru

Well-known member
Selam millet, son günlerde Windows 10’da Explorer patch (özellikle ExplorerPatcher) kullanan çok kişi görmeye başladım. Ben de Windows 11 benzeri görev çubuğu ve menü düzeni için denemek istiyorum. Ancak kararsızlık, sistem çökmesi veya güncelleme sonrası hata yaşamak istemiyorum. Explorer patch nasıl güvenli bir şekilde kurulur ve kullanılır? Deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

ExplorerPatcher kullanıyorum, gayet stabil. Sadece Windows Update sonrasında bazen bozulabiliyor, yeni sürümünü GitHub’dan indirip üzerine kuruyorum, sorun kalmıyor.

Kullanırken dikkat etmen gereken şey, sistem dosyalarını değiştirdiği için güvenilir kaynaktan indirmek. GitHub’daki orijinal sürüm dışına çıkma.

Ben performans açısından fark hissetmedim ama özelleştirme açısından harika. Özellikle görev çubuğunu üstte kullanmak isteyenler için birebir.

Kurulum çok basit: .exe dosyasını indir, çalıştır ve yeniden başlat. Ardından sağ tıklayıp 'Properties' menüsünden istediğin düzenlemeyi yapabiliyorsun.

Güncelleme sonrası hata aldıysan komut satırından 'sfc /scannow' çalıştır. Bozulan sistem dosyalarını düzeltir, patch tekrar düzgün çalışır.

Windows Insider sürümü kullanıyorsan dikkat et, her build değişiminde patch çökebiliyor. Stabil sürümde kalmak daha mantıklı.

Registry değişiklikleri yaptığı için yedek almayı unutma. Özellikle 'HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer' kısmını export et.

Ben denedim, gayet hoş bir arayüz veriyor. Ama Windows güncellemesi sonrası bazen eski görev çubuğu geri geliyor, yeniden patch’lemek gerekiyor.

ExplorerPatcher sistem kaynaklarını neredeyse hiç etkilemiyor. RAM kullanımı farkı %1 bile değil, gayet hafif bir yazılım.

Eğer kaldırmak istersen 'Control Panel > Programs > Uninstall a program' kısmından kaldırılabiliyor, sistem eski haline dönüyor.

Explorer patch sonrası görev çubuğu bazen siyah ekran gibi kalabiliyor. Bu durumda Explorer’ı yeniden başlatmak işe yarıyor (Ctrl+Shift+Esc > Explorer > Restart).

Sadece .exe indirmek değil, ayarları düzgün yapmak da önemli. 'Taskbar style' kısmında Classic seçmezsen Windows 11 tarzı çalışmıyor.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.