Windows 10 Ekran Görüntüsü Alma: En Kolay ve Hızlı Yöntemler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mami
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mami

New member
Selam, ben Mami. Windows 10 kullanıyorum ve bazen ekran görüntüsü almak istiyorum ama farklı yöntemler olduğunu duydum. Klavyedeki Print Screen tuşu her zaman çalışmıyor. Ekranın sadece bir kısmını veya belirli bir pencereyi yakalamanın kolay bir yolu var mı? Ayrıca bu görüntüler nereye kaydoluyor?

Çözüm
En kolay yöntem: Klavyede Windows + Shift + S tuşlarına bas. Ekran kararır ve Snip & Sketch aracı açılır. Dikdörtgen, serbest biçim veya pencere şeklinde ekran görüntüsü alabilirsin. Görüntü otomatik olarak panoya kopyalanır, Paint veya Word’e yapıştırabilirsin.
En kolay yöntem: Klavyede Windows + Shift + S tuşlarına bas. Ekran kararır ve Snip & Sketch aracı açılır. Dikdörtgen, serbest biçim veya pencere şeklinde ekran görüntüsü alabilirsin. Görüntü otomatik olarak panoya kopyalanır, Paint veya Word’e yapıştırabilirsin.

Çözüm
Print Screen tuşu tam ekran görüntüsü alır ama otomatik kaydetmez. Eğer Windows + Print Screen’e basarsan, ekran hafif kararır ve resim 'Resimler > Ekran Görüntüleri' klasörüne kaydolur.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.