Windows 10 Aktivasyon Kodu: Nereden Alınır ve Nasıl Kullanılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cenqiz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cenqiz

New member
Yeni format attım ve Windows 10’u tekrar kurdum. Aktivasyon kodu istiyor ama eski lisansımın nerede olduğunu hatırlamıyorum. Orijinal lisansı nasıl bulabilirim? Ayrıca uygun fiyatlı lisans siteleri güvenilir mi?

Lisans anahtarın BIOS’a gömülü olabilir. CMD’de ‘wmic path SoftwareLicensingService get OA3xOriginalProductKey’ komutunu çalıştır, OEM anahtarını gösterir.

Ben lisansımı Microsoft hesabına bağladığım için format sonrası otomatik etkinleşti. Eğer hesabına bağladıysan, giriş yapınca tanıyor.

Bazı uygun fiyatlı lisans siteleri (örneğin KMS tabanlı olanlar) yasal değil. Retail veya OEM lisanslarını Microsoft yetkili satıcısından almak en güvenlisi.

Ürün anahtarını üçüncü parti araçlarla da bulabilirsin, örneğin NirSoft’un ‘ProduKey’ yazılımı eski anahtarları gösteriyor.

Ben eBay’den aldığım lisansı etkinleştirdim, 2 yıldır sorun yaşamadım. Ama garanti yok, bazıları kısa sürede devre dışı kalıyor.

Bazı kullanıcılar toplu lisans anahtarlarını paylaşıyor, ama bu Microsoft’un kullanım şartlarına aykırı. Uzun vadede iptal edilir.

Toplu lisans (Volume License) anahtarları internetten bulunsa bile genellikle 90 gün sonra devre dışı kalıyor. Ucuzun sonu pahalı oluyor.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.