Kali Linux Kaç GB? 2025 Sürüm Boyutu ve Gereksinimler

Türk

New member
Kali Linux’u 2025 sürümüyle yeniden denemek istiyorum ama depolama alanım kısıtlı. ISO dosyası, kurulum sonrası sistem boyutu ve minimum disk gereksinimleri hakkında çok farklı bilgiler var. Kimisi 3 GB diyor, kimisi 10 GB yetmiyor diyor. Sizce güncel Kali Linux kaç GB yer kaplıyor? Kurulum sonrası ortalama boyut nedir?

Kali Linux 2025 ISO dosyası yaklaşık 4.3 GB civarında. XFCE versiyonu en hafif olanı. Kurulumdan sonra ortalama 10–12 GB yer istiyor.

Eğer tam kurulum yaparsan 15 GB’a kadar çıkıyor. Özellikle pentest araçları çok yer kaplıyor. Minimal kurulumla 8 GB civarında tutabilirsin.

Live ISO’yu denersen sadece 4 GB’lık USB yeterli. Ama kalıcı depolama (persistence) ekleyeceksen en az 8 GB USB kullanmalısın.

Ben VirtualBox’a kurmuştum, sanal disk için 25 GB ayırmak gerekiyor. Güncellemeler ve araç yüklemeleriyle disk hızlı doluyor.

Görsel masaüstü kullanmayacaksan minimal kurulumla 6 GB’a kadar düşürebilirsin. Ama GUI istiyorsan 10 GB altına inmek zor.

Kurulum sırasında seçtiğin araç setine göre fark ediyor. Full kurulumda 20 GB bile dolabiliyor. Özellikle metasploit ve wordlist’ler çok yer kaplıyor.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.