Windows 10'da Kaybolan Çöp Kutusunu Geri Getirme Yöntemleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Türk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Türk

New member
Selamlar, ben Türk. Masaüstümden Çöp Kutusu simgesi bir anda kayboldu. Sağ tıklayıp yenile yapmayı denedim ama görünmüyor. Silmiş olabileceğimi düşündüm ama Denetim Masası’ndan da bulamadım. Windows 10’da masaüstü simgeleri ayarlarından mı bir şey değişti acaba? Çöp Kutusu’nu geri getirmek için adımlar neler?

Çözüm
Masaüstü simgesi kaybolduysa şunu yap: Başlat > Ayarlar > Kişiselleştirme > Temalar > Masaüstü simge ayarları. Buradan 'Çöp Kutusu' seçeneğini işaretle. Uygula dediğinde simge geri gelir.
Masaüstü simgesi kaybolduysa şunu yap: Başlat > Ayarlar > Kişiselleştirme > Temalar > Masaüstü simge ayarları. Buradan 'Çöp Kutusu' seçeneğini işaretle. Uygula dediğinde simge geri gelir.

Çözüm
Ben bir kere kayıt defterinden çözmüştüm. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\HideDesktopIcons yolunu kontrol et, orada Çöp Kutusu değeri 1 ise 0 yap.

Windows simgesi + I > Kişiselleştirme > Temalar kısmında masaüstü simge ayarlarını bulamıyorsan, 'control desk.cpl,,@web' komutunu Çalıştır’a yaz. Direkt o menüye gider.

Bir başka yöntem de masaüstü sağ tıklayıp 'Kişiselleştir' > 'Temalar' > 'Masaüstü simge ayarları' kısmına gidip tüm simgeleri kaldırıp sonra tekrar eklemek. Çöp Kutusu dahil hepsi yenileniyor.