Windows 11 25H2 Güncellemesi 0x800f0991 Hatası Çözümü

Cenqiz

New member
Selam arkadaşlar, bilgisayarımda Windows 11 25H2 güncellemesini yüklemeye çalışırken sürekli olarak 0x800f0991 hatası alıyorum. Güncelleme birkaç dakika yükleniyor gibi görünüyor, sonra 'Kurulum tamamlanamadı, değişiklikler geri alınıyor' diyor. DISM ve SFC komutlarını çalıştırdım ama sonuç aynı. İnternette 'servis bozulması' veya 'Windows Update cache' sorunlarından bahsediliyor ama kesin bir çözüm bulamadım. Bu hatayı yaşayan ve çözebilen var mı? Özellikle bu 25H2 sürümüne özel bir sorun olabilir mi?

Çözüm
Bu hata genellikle Windows Update bileşenlerinin bozulmasından kaynaklanıyor. Yönetici olarak PowerShell açıp şu komutları sırayla çalıştırmayı dene:

Kod:
net stop wuauserv
net stop bits
net stop cryptsvc
ren C:\Windows\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
ren C:\Windows\System32\catroot2 catroot2.old
net start wuauserv
net start bits
net start cryptsvc
Sonra sistemi yeniden başlat ve güncellemeyi tekrar dene. Bu yöntem %90 işe yarıyor.
Bu hata genellikle Windows Update bileşenlerinin bozulmasından kaynaklanıyor. Yönetici olarak PowerShell açıp şu komutları sırayla çalıştırmayı dene:

Kod:
net stop wuauserv
net stop bits
net stop cryptsvc
ren C:\Windows\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
ren C:\Windows\System32\catroot2 catroot2.old
net start wuauserv
net start bits
net start cryptsvc
Sonra sistemi yeniden başlat ve güncellemeyi tekrar dene. Bu yöntem %90 işe yarıyor.

Çözüm
Ben de aynı hatayı yaşadım, Windows Update servislerini sıfırlamak işe yaramadıysa DISM komutunu bu şekilde çalıştırmayı dene:
Kod:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:D:\sources\install.wim /LimitAccess
Burada 'D:' Windows 11 kurulum medyasının sürücü harfi olacak. Medyadan onarım daha sağlam sonuç veriyor.

Bende bu hata KB5045678 güncellemesinde çıktı. Microsoft'un 25H2 için hazırladığı önizleme sürümünde imza hatası varmış, resmi sürüm gelince düzeldi. Şimdilik güncellemeyi ertelemek en mantıklısı olabilir.

Windows Update Troubleshooter aracını çalıştırmayı denedin mi? Denetim Masası → Sorun Giderme → Windows Update kısmından başlat. Bazı arka plan hizmetleri devre dışıysa otomatik düzeltiyor.

Eğer güvenlik yazılımı kullanıyorsan (örneğin Kaspersky, ESET vs.), güncellemeyi geçici olarak kapatıp yeniden dene. Bazı antivirüsler imza doğrulamasına müdahale ediyor.

Ben Media Creation Tool ile yerinde yükseltme yaptım. Hiç veri kaybı olmadan 25H2'ye geçtim ve hata ortadan kalktı. Eğer sistem dosyaları karıştıysa bu en temiz çözüm oluyor.

Ben güncellemeden önce Windows Update Cache temizleme aracı (ResetWUEng.cmd) kullandım. Microsoft forumlarında paylaşılan script çok işe yarıyor, manuel uğraşmaya gerek kalmıyor.

Regedit’ten şu anahtarı silmeyi deneyebilirsin:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate
Bazen orada eski grup ilkesi ayarları kalıyor ve güncellemeleri engelliyor.

Windows Insider sürümünü kullanıyorsan, 25H2’ye geçişte bazı kümülatif yamalar hatalıydı. Ayarlar > Windows Update > Gelişmiş seçeneklerden Insider kanalını değiştirmeyi dene.