Windows 11 25H2'ye Geçilir mi? Deneyimlerinizi Paylaşın

Emre

New member
Arkadaşlar selam, ben hâlâ Windows 11 23H2 sürümünü kullanıyorum. Son günlerde 25H2 güncellemesi herkese dağıtılmaya başladı ama geçmeye çekiniyorum. Forumlarda bazıları performansın daha iyi olduğunu söylüyor, bazıları da Wi-Fi kopmaları, TPM hataları gibi sorunlardan bahsediyor. Sizce 25H2'ye geçilir mi, yoksa biraz daha beklemek mi lazım? Özellikle oyun performansı ve RAM kullanımı açısından fark var mı?

25H2 aslında 23H2'nin üzerine gelen kümülatif bir sürüm. Büyük bir değişiklik yok ama çekirdek optimizasyonları yapılmış. Eğer Insider'dan değil de resmi ISO ile yükseltirsen stabil çalışıyor.

Ben yükledim, RAM kullanımı ilk başta biraz artmıştı ama 2-3 gün sonra normale döndü. Performans olarak fark göremedim ama açılış süresi biraz kısaldı.

25H2’de yeni Copilot entegrasyonu var ama Türkiye bölgesinde hâlâ aktif değil. Bu özellik için geçmeye gerek yok bence, sistem sorunsuzsa 23H2’de kal.

Ben dizüstünde denedim, pil tüketimi bariz azaldı. Arka plan görevleri daha az CPU kullanıyor gibi. Bu açıdan olumlu buldum.

Wi-Fi kopmaları bende de olmuştu ama sürücü güncellemesiyle düzeldi. Intel AX201 yongası kullanıyorsan mutlaka son sürümü kur.

Güncellemeden sonra oyun performansında düşüş yaşamadım. DirectStorage desteği geliştirilmiş, SSD yükleme süreleri biraz daha iyi.

Ben 25H2’ye geçtim ama 'Windows Hello' yüz tanıma bazen çalışmıyor. Kamera sürücüsünü kaldırıp yeniden yükleyince düzeliyor ama sinir bozucu.

Kurulumdan önce mutlaka 'Temiz Yükseltme' yapın. Eski Windows kalıntıları performansı düşürebiliyor. Ben sıfır kurulumla gayet memnunum.

25H2’de Disk Kullanımı (I/O) daha stabil. Eskiden %100'e vuran System işlemi artık çok daha az oluyor. Özellikle HDD sistemlerde fark ediliyor.

Eğer sistemin AMD tabanlıysa bekle derim. Bazı kullanıcılar yeni scheduler’ın Ryzen işlemcilerde kararsız çalıştığını söylüyor.

Ben güncelledim, şu an gayet memnunum. Görev çubuğundaki arama kısmı daha hızlı tepki veriyor, Copilot da stabil çalışıyor.

Yükseltmeden önce BIOS ve yonga seti sürücülerini güncelle. Özellikle ASUS ve MSI sistemlerde eski BIOS bazı özellikleri bozabiliyor.

25H2 biraz daha güvenlik odaklı geldi. TPM ve BitLocker entegrasyonu güçlendirilmiş. Kurumsal kullanıcılar için iyi ama ev kullanıcısı çok fark etmez.

Ben de denedim, ama 'File Explorer' bazen kasıyor. Özellikle büyük dosyalarla çalışırken fark ediliyor. Umarım sonraki yamayla düzelir.

Bence geçmeye değer. Özellikle güncel oyunlar için yeni WDDM 3.3 sürücüsüyle daha iyi uyum sağlıyor. GPU performansı daha kararlı.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.