Windows 10 İçin 128 GB SSD Yeterli mi? Günlük Kullanıma Uygun mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Casper
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Casper

New member
Windows 10 yüklü bir bilgisayarda sadece 128 GB SSD kullanmak günlük kullanım için yeterli mi? Tarayıcı, Office, e-posta, Zoom gibi temel işler için bir sorun yaşanır mı? Yoksa kısa sürede disk dolup performans düşer mi? Kendi deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Çözüm
128 GB SSD günlük kullanım için yeterli olabilir ama sınırda bir kapasite. Windows 10 kurulumdan sonra ortalama 30–40 GB yer kaplar. Office, Chrome, Zoom gibi temel uygulamaları kurduğunuzda 80–90 GB kullanılabilir alan kalabilir. Büyük oyunlar, video düzenleme veya çoklu kullanıcı için yetersiz kalır. Düzenli temizlik ve harici depolama kullanırsanız sorun yaşamazsınız.
128 GB SSD günlük kullanım için yeterli olabilir ama sınırda bir kapasite. Windows 10 kurulumdan sonra ortalama 30–40 GB yer kaplar. Office, Chrome, Zoom gibi temel uygulamaları kurduğunuzda 80–90 GB kullanılabilir alan kalabilir. Büyük oyunlar, video düzenleme veya çoklu kullanıcı için yetersiz kalır. Düzenli temizlik ve harici depolama kullanırsanız sorun yaşamazsınız.

Çözüm
Ben eski bir laptopta 128 GB SSD ile sadece tarayıcı ve Office kullanarak 2 yıl kullandım. Temizlik yapmazsanız hızlı doluyor ama düzenli CCleaner ve Disk Temizleme ile yeterli oluyor.

'Windows 10 İçin 128 GB SSD Yeterli mi? Günlük Kullanıma Uygun mu?' was merged into this thread.
Merhaba,

Eski bir dizüstü bilgisayarım var ve içine 128 GB'lık bir SSD taktım. Üzerine Windows 10 kurdum ve şu an temel programlar dışında fazla bir şey yüklü değil. Merak ettiğim konu şu:

128 GB SSD, Windows 10 yüklü bir sistem için günlük kullanımda yeterli mi? Tarayıcı, Office, hafif oyunlar ve biraz medya tüketimi (film, müzik) gibi işlemler için yeterli olur mu?

Deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

128 GB SSD, Windows 10 için minimum seviyede yeterli olabilir. Ancak, sistem dosyaları ve güncellemeler yaklaşık 30-40 GB yer kaplar. Geriye kalan alan sınırlı kalır. Günlük kullanım için tarayıcı, Office ve medya tüketimi açısından yeterlidir, ancak oyunlar veya büyük uygulamalar için ek depolama gerekir.

Benim ikinci bilgisayarımda 128 GB SSD var. Sadece tarayıcı, Spotify ve birkaç Office dosyası kullanıyorum. Şu an 50 GB boş alanım var. Yeterli ama temizlik şart.